fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de grootste trends op het gebied van geboortekaartjes?

Eigenlijk schaam ik me hiervoor, maar ik ga het toch vertellen: we hebben na de geboorte van Sophia nooit geboortekaartjes verstuurd. Ze is inmiddels een half jaar oud, maar deze ‘officiële’ aankondiging hebben we nog nooit gedaan. Jammer eigenlijk, want we zijn natuurlijk heel trots op ons kleintje. Waarom we het niet hebben gedaan is niet helemaal duidelijk, ik was gewoon zo bezig met Sophia en helemaal niet met de kaartjes. Echt heel jammer.

Een geboortekaartje wil ik alsnog voor haar laten maken. Gewoon voor onszelf, onze familie en beste vrienden. Ook lijkt het me voor haar later leuk om haar eigen kaartje terug te zien. Dat vind ik zelf ook nog steeds heel erg bijzonder! Maar ja, wat zetten we op het kaartje en hoe moet het er uit gaan zien? Ik besloot me eens te verdiepen in de grootste geboortekaartjes trends van dit moment!

1. Kaartjes met goudfolie

Steeds vaker zien we mooie kaartjes met luxe goudfolie. Dit geeft de kaart een exclusieve uitstraling en maakt de kaart extra bijzonder. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel goud je wilt gaan, alle tekst en bedrukking of alleen een paar kleine accenten. Het geeft een mooie diepte in de kaart en zorgt voor een kaartje dat mensen graag op een prominente plek in huis neerzetten.

Lief Leuk & Eigen goudfolie filou

2. Kaartjes met kalkpapier 

Kennen jullie die prachtige kaarten met een laagje licht transparant papier? Dit papier heet kalkpapier. Kalkpapier is echt een prachtige toevoeging aan je kaart en we zien het dan ook steeds vaker terugkomen. Het papier kan je bedrukken met tekst en prints, maar je kunt het ook onbedrukt aan de kaart toevoegen.

3. Kaartjes in botanische stijl

We zien het in ons interieur, we zien het op de catwalk en we zien het ook op onze geboortekaartjes: de botanische stijl. Veel groen, veel vormen uit de natuur en dat geeft een prachtige frisse look. Voor zowel jongens als meisjes is groen een prachtige kleur en deze stijl is dan ook super geschikt voor ouders die niet graag voor het klassieke roze of blauw gaan.

Schermafbeelding 2018-03-06 om 11.15.01

4. Kaartjes met een fotostrip

Wil jij het geboortekaartje een extra persoonlijke touch geven? Dan is het toevoegen van een fotostrip iets voor jullie! Hierbij kies je de mooiste foto’s van je kleine wondertje, die op een mooie strip aan de geboortekaart wordt vastgemaakt. Zo weet iedereen ook meteen hoe mooi en lief jullie kleine is!

Lief Leuk & Eigen fotostrip

5. Unieke kaartjes

Tot slot: het blijft natuurlijk ook heel cool om zelf je kaartje te ontwerpen. Zo weet je zeker dat jouw kaartje net zo uniek is als jouw kindje. Laat je dan lekker inspireren door al het moois wat er al bestaat er geef er jouw eigen draai aan. Ook zo krijg je een kaartje om nooit te vergeten.

Lief Leuk & Eigen divers

Toch maar bestellen

Als ik zo kijk naar al deze mooie kaartjes, krijg ik spontaan zin om alsnog een mooi geboortekaartje voor de kleine Sophia te laten maken. Ik denk dat ik hier dit weekend maar eens even goed voor ga zitten.

Waar kan je deze geboortekaartjes bestellen?

Alle kaarten en stijlen die je in dit artikel ziet, zijn afkomstig van Leuk, Lief & Eigen. Hier kan je de kaartjes laten maken die we hier als voorbeeld hebben genomen, maar ze hebben natuurlijk nog heel veel meer moois! Echt leuk om even te kijken als je in verwachting bent of (zoals ik) al een kindje hebt, maar hier nog steeds geen geboortekaartje voor hebt laten maken.

Wat vind jij een mooi kaartje? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook