fb
Damespraatjes Damespraatjes

Goud, zilver of rosé goud: welke kleur horloge past bij jou?

Als je met mijn vriend over horloges praat, begint hij te glunderen. Hij is een echte liefhebber en inmiddels ook een flinke verzamelaar. Heel leuk, want hij weet er veel van en kan mij altijd goede tips geven als ik een mooi en goed horloge zoek. Niet alleen ik, maar ook vrienden, familie en zelfs buren weten hem inmiddels te vinden. Alleen maar leuk vindt hij, want horloges zijn een echte hobby van hem. 

Hoewel Ward veel over horloges weet, weet hij minder over het samenspel tussen je huidskleur en de kleur van je horloge. Bij het kiezen van een mooi horloge, heb je vaak een aantal kleur-opties: goud, zilver, rosé goud of een combinatie hiervan. Niet elke kleur staat bij elke huid even mooi. Maar voor welke kleur kan je nou het beste kiezen?

Om daar achter te komen, moet je ontdekken of jouw huid een koele of een warme ondertoon heeft. Mensen met een koele ondertoon hebben vaak groene, grijze of blauwe ogen. Hun haren zijn blond, bruin, donkerbruin of zwart, zonder gouden of rode tinten. Mensen met een warme ondertoon hebben vaak bruine of groene ogen. Hun haren zijn vaak zwart, bruin, rood of goudblond.

Om te ontdekken of je een koele of warme ondertoon hebt, zou je ook naar de kleur van de aderen aan de binnenkant van je pols kunnen kijken. Blauwe aderen zie je vaak bij mensen met een warme ondertoon, groene aderen vaak bij mensen met een koele ondertoon.

Koele huidtint

Bij een huid met een koele ondertoon, staat een zilver horloge vaak het mooist.

Schermafbeelding 2019-02-19 om 15.04.24

Warme huidtint

Heb jij een huid met een warme ondertoon? Dan staan zowel goud als rosé goud jou waarschijnlijk het mooist. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze mooie dames horloges!

Schermafbeelding 2019-02-19 om 15.08.23

Schermafbeelding 2019-02-19 om 15.04.53

Draag wat je mooi vindt

Mijn huid heeft een koele ondertoon. En toch draag ik meestal gouden sieraden en heb ik ook een gouden horloge! Kijk vooral naar wat je mooi vindt en wat leuk bij je kleding staat. Zo vind ik een zilveren horloge altijd prachtig bij een grijze of witte trui. Draag ik een donkerblauwe of oud-roze trui? Dan vind ik een gouden horloge weer mooier. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt! Je kan de ‘regeltjes’ rondom ondertonen en huidtinten gebruiken als jij dit handig vindt, maar ook zeker loslaten als je er zelf anders over denkt.

Praat met ons mee

Wat vind jij een kleur die mooi bij jouw huid staat? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook