fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gooische dames zwemmen voor stichting ALS

Koningin Maxima, Emile Ratelband, Peter Heerschop en vele andere bekende Nederlanders zijn ooit de Amsterdamse grachten ingesprongen. Zwemmend haalden ze, met talloze andere sportievelingen, geld op voor de stichting ALS tijdens deze Amsterdam City Swim.

Janine-en-Sylvia-zwemmen-voor-ALS-dp

Zondag 7 september staan er weer duizenden mensen te trappelen om het frisse water in te springen. Met als doel geld binnen roeien voor ALS. Sylvia Genemans en Janine Veen, twee sportieve dames uit het Gooi, springen zondag de zevende ook het water in. “Anderen helpen met mijn gezonde spieren, hoe cool is dat?”, straalt Janine.

Sylvia (58) en Janine (31) hebben er zin in. “Ik ben verpleegkundige in het AMC. Mijn missie is andere mensen helpen waar ik kan. Als ik zieke mensen kan helpen met mijn gezonde spieren, dan doe ik dat”, vindt Janine. Sylvia is het met haar eens. “ALS is zo’n rotziekte. De man van een oud-collega heeft de ziekte sinds vorig jaar. Vijftig jaar nog maar. Hun huis is al helemaal aangepast. Verschrikkelijk.”

Stichting ALS wijst Nederlanders middels confronterende billboards op het bestaan van deze ziekte. Voor deze reclamecampagne zijn negen mensen met ALS gefotografeerd en gefilmd. “Door mee te werken aan deze campagne hebben zij een ware kentering veroorzaakt. Doordat zij en hun familieleden zich hier volledig voor hebben ingezet is de gewaarwording rondom de ziekte ALS enorm toegenomen en is de naamsbekendheid gestegen”, zegt stichting ALS op hun site over de campagne. De deelnemers aan de campagne staan groot afgebeeld op een poster met de tekst: Ik ben inmiddels overleden.

Een indrukwekkende reclame, vinden ook Sylvia en Janine. Reden temeer voor hen in de gracht te springen en ruim twee kilometer te zwemmen. “Er wordt al zoveel voor het Kankerfonds gedaan, het is goed dat ALS nu zo in de picture staat.”

baantjes-trekken-trainen-voor-cityswim-dp

De trainingen voor de City Swim gaan gestaag; de dames zijn sportief en sporten flink wat uurtjes in de week. “Het gaat er niet om hoe snel we zwemmen, het gaat er om dát we zwemmen. We gaan er een mooi feestje van maken zondag.”

Sylvia en Janine sponsoren? Dat kan via www.amsterdamcityswim.nl. Ga naar deelnemers en zoek op naam. Meer informatie over de stichting ALS is te vinden op www.als.nl

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (41) jaar is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

Reageer ook