fb
Damespraatjes Damespraatjes

Goedkoop alternatief voor stucen: kies voor renovlies behang

Goedkoop alternatief voor stucen: kies voor renovlies behang

Als je op zoek bent naar een betaalbare manier om je muren een strakke en moderne uitstraling te geven, dan is renovlies behang een uitstekend alternatief voor traditioneel stucwerk. Renovlies behang is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook duurzaam én eenvoudig aan te brengen (hoewel ikzelf altijd zou kiezen voor een professional om dit klusje te klaren). Ik ga in deze blog wat meer vertellen over renovlies behang en waarom het een goede keuze voor je portemonnee is. Goedkoop alternatief voor stucen: kies voor renovlies behang

Wat is renovlies behang?

Renovlies, ook wel bekend als renovatievlies, wordt veelvuldig gebruikt als muurafwerking in zowel nieuwe als gerenoveerde woningen. Het is een duurzaam behangtype dat wordt aangebracht met behulp van latexlijm en zorgt voor een strakke en gelijkmatige basis. Het behang bestaat uit een vliesbasis met daarop een laag vinyl of gewoon papier. Zoals de naam al aangeeft, is dit soort behang specifiek ontworpen voor renovaties en wandafwerkingen.

Verschillende diktes en makkelijk te schilderen

Een van de belangrijkste voordelen van renovliesbehang is dat het in verschillende diktes verkrijgbaar is. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een dikte die past bij de staat van je muren. Als je muren enigszins beschadigd zijn dan kun je een iets dikkere variant kiezen om dit te verbergen. Als je muren redelijk vlak zijn, kun je kiezen voor een dunner behang. Renovlies behang wordt meestal geleverd in rollen met een neutrale witte kleur, maar je kunt het gemakkelijk overschilderen in elke gewenste kleur (of er een mooie muurschildering op laten maken). Dit geeft je de vrijheid om je muren aan te passen aan je persoonlijke smaak. En als je uiteindelijk gaat verhuizen en de boel weer neutraal moet opleveren, dan is het behang verwijderen door een gerenommeerd bedrijf ook zo gedaan.

In welke ruimtes minder geschikt?

Renovlies behang kan in principe in vrijwel alle ruimtes worden gebruikt, maar er zijn een paar uitzonderingen waarbij andere materialen wellicht meer geschikt zijn. Renovlies behang is niet waterbestendig en kan niet goed tegen vochtige omgevingen zoals badkamers, douches en sauna’s. In deze ruimtes wordt meestal gekozen voor speciale waterbestendige wandafwerkingen, zoals tegels, speciale vochtbestendige verf of glaspanelen. Hoewel renovlies behang wel kan worden toegepast in keukens, moet er rekening worden gehouden met de kans op vuil, vet en vochtige omstandigheden. In de buurt van kookoppervlakken, aanrechtbladen en gootstenen kan het behang gemakkelijk worden beschadigd en daarom is het aan te raden om een spatwand te plaatsen. Verder is renovlies behang ontworpen voor gebruik binnenshuis en niet voor buiten.

Aanbrengen vrij eenvoudig

Het aanbrengen van renovlies behang is ook vrij eenvoudig. Met een paar basisgereedschappen, zoals een behangtafel, behanglijm, een behangroller en een scherp mes, kun je aan de slag. Het behang wordt op de muur aangebracht door het eerst in te lijmen en vervolgens zorgvuldig glad te strijken. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat het behang goed hecht en een strakke afwerking krijgt. Als je twijfelt, kun je altijd een professional van Bouwsector Nederland inhuren zodat je zeker weet dat het in één keer goed wordt aangebracht. Het zou zonde zijn als je zelf een dappere poging waagt, maar dat deze vervolgens mislukt. Kost je alleen maar weer extra geld en tijd!

Overweeg jij om te kiezen voor renovlies behang? Of heb jij het wellicht al op de muren zitten? Laat het ons weten in de comments!

Afbeelding: Max Rahubovskiy – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook