fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gisella: “Door mijn buurman wil ik niet meer hardlopen”

Door mijn buurman wil ik niet meer hardlopen

Ze moest van ver komen, maar eindelijk heeft Gisella het sporten weer opgepakt. “Vroeger liep ik heel veel hard, maar de laatste jaren is de klad erin gekomen. Daarin moest verandering komen, vond ik. Actie!” Hoe jammer is het dat haar buurman de reden is dat Gisella niet meer wil hardlopen. “Ik word horendol van die man.”

Super fit worden

In de puberteit sportte Gisella als een malle. “Ik wilde fit zijn en dus besloot ik te sporten. Hardlopen was het makkelijkste en dat deed ik. Daarnaast lette ik enorm op mijn voeding en zo vloog het eraf. Achteraf weet ik dat ik er te extreem mee bezig was en dat dit juist helemaal niet goed voor je is. Gelukkig herkende mijn moeder dit op tijd.”

Lekker mijn kop leeg rennen

Gisella zoekt hulp en krijgt na verloop van tijd weer een normale verhouding met voeding en sporten. “De balans was ik kwijt en langzaam kreeg ik rust en vertrouwen. Mijn relatie met sport en voeding werd weer genormaliseerd. Totdat ik moeder werd, liep ik wekelijks een keer of drie hard. Heerlijk vond ik dat, lekker mijn kop leeg rennen en goed voor mijn lichaam zorgen. De aanleg om zwaarder te worden heb ik, dus ik moet alert zijn.”

Trainen voor halve marathon

Na de geboorte van de tweede, sportte Gisella nauwelijks meer. “Ik had er gewoon de puf niet voor. Werk, kinderen en kwakkelende ouders zorgden ervoor dat ik mezelf de tijd niet gunde om te sporten.” Het vloog er rap aan en sinds vorig jaar zomer heeft Gisella de knop omgedraaid en is weer volop gaan hardlopen. “Een halve marathon is mijn stip op de horizon. Daar train ik flink voor en dat doe ik het liefste alleen. In het verleden liep ik wel eens met een vriendinnetje maar ik vind dat lastig. Als ik alleen loop, kan ik me focussen op mijn ademhaling en even stoppen als dat nodig is.”

Vind je het goed dat ik mee loop?

Gisella zit weer op drie keer in de week hardlopen en doet dat of ’s ochtends vroeg of ’s avonds na het eten. Maar het plezier erin verdwijnt omdat steeds als ze in haar sportkleren de deur uitstapt, uit het niets haar buurman, ook gekleed in hardloopkleren, opduikt. Hij wil graag met de buuf meelopen zodat hij ook kan trainen en hij wil haar heel graag hardlooptips geven. “Daar zit ik toch helemaal niet op te wachten! Echt het is zo doorzichtig: ik stap naar buiten en dan doet de buurman heel verbaasd, zo van: ‘hey, ga je ook hardlopen, vind je het goed dat ik met je meeloop?’ Nee, dat vind ik niet goed maar ik durf geen nee te zeggen.”

Koop een goede sportbeha

En dus door geen nee te zeggen, sjokt Gisella samen met haar super enthousiaste buurman door het bos. Zijn belerende toontje irriteert haar mateloos, maar ook daarover durft ze niks te zeggen. “Die man maakt me razend. Dan weer wijdt-ie uit over mijn pasfrequentie of over mijn ademhaling. De limit was toen hij begon over mijn kleding. Hij zei dat hij begreep dat ik er natuurlijk een beetje leuk uit wilde zien, maar dat ik beter kon kiezen voor degelijke hardloopkleding. Hij gaf me zelfs advies over een goede sportbeha. Ik dacht dat ik niet goed werd.”

Stiekem de achterdeur uit

Maar nu heeft Gisella een probleem: de buurman denkt dat ze het heerlijk vindt om samen hard te lopen, terwijl Gisella het vreselijk vindt. “Ik ben al een paar keer via de achterdeur weggesneakt, maar dat is toch te gek voor woorden. Het probleem is dat ik goed met de buurvrouw omga en dat wil ik graag zo houden. Als ik onaardig tegen haar man doe, dan bekoelt onze relatie misschien wel en dat wil ik niet. Maar door mijn opdringerige buurman heb ik helemaal geen zin om te hard te lopen en merk ik dat ik steeds vaker niet ga. Dat kan ik me eigenlijk niet veroorloven want dan red ik die halve marathon niet. Wat moet ik nou toch doen?”

Ja, wat moet Gisella doen? Logisch dat ze niet onaardig wil doen tegen haar zeer behulpzame buurman, maar op die manier haalt ze haar doel nooit natuurlijk. Wat kan ze doen? Toch maar gewoon zeggen waar het op staat? Of misschien een andere sport zoeken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Priscilla: ‘Niemand is dit jaar welkom bij ons met de Paasdagen. Ik ben er klaar mee…’

Priscilla is vastberaden om, ondanks dat ze het super leuk vindt bij haar thuis feestjes te organiseren, dit jaar met Pasen niemand uit te nodigen. “Ik werd vorig jaar zo vreselijk teleurgesteld, dat gaat me niet nog een keer gebeuren… LEES HIER VERDER!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

En, hoe reageerde de buurman?

Jonas -

Vanaf het begin aangeven dat je liever alleen loopt was handiger geweest. Nu wordt het een beetje awkward. Maar als jij je grens niet aangeeft, zal hij ‘m niet herkennen. Sterkte.

Reageer ook