fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gijsje: “Mijn nieuwe vlam heeft vier kinderen bij vier vrouwen”

Na een vervelend einde van haar vorige relatie, was Gijsje helemaal klaar met mannen. “Drie keer had ik een relatie, drie keer ben ik bedrogen. Als het zo moet, dan liever alleen. Maar ondanks mijn voornemen om geen relatie meer aan te gaan, werd ik toch verliefd. Remco is twee jaar ouder dan ik en we kennen elkaar uit de sportschool. Na een paar afspraakjes wist ik het zeker: Remco is mijn prins op het witte paard. Alleen wist ik toen niet, wat ik nu weet…” 

Zo spannend

Remco en Gijsje leren elkaar kennen als Gijsje met haar schoenveter vast komt te zitten in een spinningfiets. “Remco is aannemer en dus onwijs handig. Binnen no-time had hij mij losgemaakt en om hem te bedanken trakteerde ik op koffie. Ons gesprek was zo leuk en verliep zo soepel, dat we besloten nummers uit te wisselen. Na heel wat appen begonnen we met daten. Zo spannend en zo leuk!”

Vier vrouwen

Gijsje is 31 jaar oud en heeft geen kinderen. “Met mijn vorige relaties is het daar gelukkig nooit van gekomen. Maar bij Remco is dat wel anders. Pas op onze vijfde afspraakje vertelde hij dat hij vader is. En niet van één kindje, maar van vier! Deze kinderen kreeg hij met vier verschillende vrouwen en dat maakt dingen best ingewikkeld.”

Niets op aan te merken

Ondanks dat Remco niet meer met de moeders van de kinderen samen is, is hij een hele goede vader. “Hij ziet al zijn kinderen elke week, gaat naar alle verjaardagen, betaalt keurig zijn alimentatie en communiceert goed met hun moeders. Daar is werkelijk niets op aan te merken en ik bewonder dat. Toch vind ik het feit dat er vier kinderen (en dus ook vier moeders) zijn, best een dingetje…”

Kinderen gaan altijd voor

Het stoot Gijsje bijvoorbeeld tegen de borst dat zijn kinderen en hun moeders altijd voor gaan op haar. “Ik begrijp dat zijn kinderen super belangrijk voor hem zijn. Maar ik vind het best lastig dat hij ook de hele dag aan het appen en bellen is met hun moeders. Hij doet dit met de beste bedoelingen, maar ik baal dan dat die aandacht niet naar mij gaat. Zelfs op mijn verjaardag was hij drukker met zijn vorige vrouw dan met mij.”

Niet wenselijk

De moeder van Gijsje vindt het maar niks dat haar nieuwe schoonzoon al vier kinderen heeft. “Hoe gaat dat dan als jullie samen een baby krijgen? Heeft hij daar dan wel tijd voor? En wat als hij er bij jou ook vandoor gaat en jullie kind slechts één keer per week uit school haalt? Dat is toch niet wenselijk?”

Wat moet ik doen

Gijsje begrijpt wat haar moeder bedoelt. “Mijn moeder denkt dat dit het moment is om deze relatie te stoppen. Mijn hoofd is dat met haar eens; als ik me nu al zo irriteer aan zijn commitment naar zijn kinderen en de vrouwen, dan wordt dat waarschijnlijk alleen nog maar erger. Maar mijn hart zegt: Remco is de ware, jullie komen er samen wel uit. Wat moet ik nou doen; mijn hoofd volgen, of toch mijn hart?”

Twijfel

De zomervakantie komt langzaam dichterbij en dan wil Remco met al zijn kinderen een weekendje weg. “Hij heeft gevraagd of ik mee wil, maar daar twijfel ik over. Ik wil eerst weten hoe onze relatie verdergaat, voordat ik mijn hart wil openstellen voor zijn kinderen. Ook naar de kinderen zou ik het niet eerlijk vinden als ik er eerst wél voor ze ben en daarna niet meer. Maar hoe neem ik zo’n beslissing? Wat zouden anderen in mijn situatie doen?”

Afbeelding: Joshua Reddekopp via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Petra van Dorp -

‘Wat zouden anderen in mijn situatie doen?’ Rennen. Heel erg hard wegrennen. Mijn hemel, hoeveel meer dan vier (!) gigantische rode vlaggen oftewel vier kinderen bij vier vrouwen omdat het misschien nog niet helemaal goed tot je doordringt, wil je nog hebben? Ach ja, hij is je ware liefde. Nou meid, lekker trouwen en kinderen krijgen, dan ben jij nummer vijf op zijn prioriteitenlijstje. Houdt die gast eigenlijk wel een beetje geld over om van te leven als hij al zijn alimentatie zo keurig betaald? En mijn hemel, nog serieus overwegen dat je met zo’n vent verder wil… waarom leggen vrouwen de lat zo laag en blijven ze plakken aan de eerste de beste vent die ze tegenkomen?

Anna -

Een ding is zeker : hij ligt in elk geval niet stil.

Joris -

Hahahaha, Gijsje toch. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, natuurlijk, maar wat maakt dat je (rationeel dus) denkt dat jij wél de ware voor hem bent en dat jullie er (na het krijgen van een kind) samen wél uit komen? Je vriend is de mannelijke Anouk. Dat die man nog aan werken toekomt met alle verjaardagen, weekendjes weg en appen met al die vrouwen over al die kinderen…

Reageer ook