fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gijsje: “Mijn dochters voelen zich te goed voor een all inclusive resort”

Gijsje en haar man Cor zijn deze zomer 40 jaar getrouwd. “Ons robijnen huwelijk! We hebben echt onze up’s en down’s gehad, maar ik kijk terug op mooie jaren. Reden voor een feestje dus! Toen we 25 jaar getrouwd waren gaven we een groot feest, maar nu leek het ons leuker om onze kinderen en kleinkinderen uit te nodigen voor een vakantie. Ik had gehoopt dat ze dit geweldig zouden vinden, maar niets is minder waar. Ons idee werd niet bepaald enthousiast ontvangen…”

Op vakantie

Ze zag het al helemaal voor zich: met haar dochters, schoonzonen en kleinzonen op vakantie. “De meiden wonen allebei met hun mannen en kinderen in Amsterdam. Soms passen we een dagje op, maar ik zou het zo leuk vinden om eens wat meer tijd met elkaar door te brengen. Cor kwam toen met het idee om, ter ere van ons 40-jarige jubileum, met z’n allen op vakantie te gaan. Op onze kosten en volledig verzorgd. Ik vond het een onwijs goed plan!”

Onze wensen

Gijsje en Cor vragen de kinderen om in de zomervakantie één week vrij te houden. “Ze wisten alleen dat we als familie een week weg zouden gaan ter ere van ons jubileum. Samen met Cor bezocht ik het reisbureau en besprak al onze wensen. Wij wilden een kindvriendelijk hotel zodat al onze vijf kleinkinderen (tussen de 0 en 8 jaar oud) het naar hun zin zouden hebben. Ook leek het ons fijn als we niet hoefden te koken en veel animatie en entertainment in het hotel zou zijn. Het reisbureau stelde een all inclusive resort in Turkije voor.”

Heeft alles

Thuis bekijken Gijsje en Cor het voorstel van de reisagent. “Dit hotel heeft alles. Meerdere zwembaden, uitgebreide buffetten, een animatieteam, glijbanen, een adults only zwembad en grote familiekamers. En ook niet onbelangrijk: het paste ook nog binnen het budget. Vol trots en enthousiasme presenteerden we het plan aan de kinderen. Maar de gehoopte reactie bleef uit…”

Gaan niet mee

Ellen, de oudste dochter van Gijsje en Cor, neemt het woord. “Pa en ma, we vinden het echt super lief dat jullie ons mee willen nemen. Maar sorry, wij gaan echt niet in een all inclusive resort zitten. Is er niet een mooi boutique hotelletje in Frankrijk waar we naartoe kunnen?”, vroeg ze. Haar zusje Ilona vult aan: “Of een wat luxer resort in Portugal. Ik heb echt alleen maar slechte verhalen gehoord over die all inclusives. Mensen worden niet lekker van het eten, er wordt gevochten om bedjes bij het zwembad en er komt allemaal plat vlok op af. Daar neem ik mijn kinderen echt niet mee naartoe.”

Nieuw voorstel

Gijsje en Cor zijn enorm teleurgesteld . “We hebben echt ons best gedaan om iets te kiezen wat voor iedereen leuk is én wat binnen ons budget past. Met de feedback van Ellen en Ilona zijn we teruggegaan naar het reisbureau. Hier kregen we een nieuw voorstel voor een kleinschalig 4-sterrenhotel in Frankrijk. De maaltijden en drankjes zijn daar niet inbegrepen en het was drie keer zo duur. Eigenlijk geen optie dus.”

Alles zelf betalen

Met het slechte nieuws komen Gijsje en Cor terug bij hun dochters. “Zij hebben nu aangeboden alles zelf te betalen, als we maar niet naar een all inclusive resort zouden gaan. Dat is nou juist niet de bedoeling, wij willen ze trakteren. Het probleem is alleen dat was zij willen te duur is. Ik vind het echt onwijs jammer, we hadden ons zo verheugd op een gezellige vakantie met z’n allen. Hoe kunnen die meiden en gegeven paard nou zo in de bek kijken?”

Zoeken het maar uit

Gijsje bespreekt met Cor om toch het dure hotel in Frankrijk te boeken. “Dat zou betekenen dat we een groot deel van ons spaargeld moeten gaan aanspreken. Ik heb het er voor over want ik wil niets liever dan met mijn dochters en hun gezinnen op reis. Cor vindt dat belachelijk. ‘Die meiden zoeken het maar uit met al hun eisen. Ze mogen op onze kosten op vakantie en dit is hun reactie? Ik stel voor dat we lekker met z’n tweeën gaan’, zei hij. Ik snap zijn punt heus wel, maar ik wil zo graag met met mijn kleinkinderen op vakantie. Lekker samen zwemmen, uitgebreid lunchen en de hele dag samen zijn. Daar heb ik veel geld voor over…”

Afbeelding: Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

Ellen en Ilona passen qua naam prima bij het ‘plat vlok’ uit de all inclusive resorts.

Wil oma nu liever trakteren of liever met haar kinderen en kleinkinderen op reis (of toch liever alleen met de kleinkinderen)? Als het om de tijd samen gaat, boeit het toch niet wie er betaalt?

Myranya -

Vanuit mijn werk met ouderen ken ik meerdere grootouders die veel gezelligheid en plezier hebben met kinderen en kleinkinderen gewoon op een vakantiepark in Nederland. Okay is minder bijzonder dan een buitenlandse bestemming, maar je kan hier wel voedsel, hygiëne en dergelijke vertrouwen ook als het budget wat lager ligt, en als de kleinkinderen nog zó jong zijn maakt het voor hun nog niet veel uit waar het zwembad, speeltuin enzovoorts zijn. Wie weet kan de buitenlandse reis (op gedeelte kosten) over 5 of 10 jaar als de kleinkinderen er ook meer van mee krijgen naast zwembad en speeltuin.

Martine van Os -

Doe niet zo idioot. Je krijgt een ondankbare reactie en je wil er zelfs (nog) meer geld tegenaan gooien, zelfs je spaargeld aanspreken, voor dat ene miezerige weekje vakantie waar je kinderen zich te goed voor voelen? Team man. Ze zoeken het maar uit met al hun wensen en als ze echt op vakantie willen, dan mogen ze zelf hun snobistische luxe resort of boutique hotelletje betalen. Zet je gedroomde vakantie maar opzij, want dat gaat toch niet meer gebeuren en daar kleeft nu toch een nare nasmaak aan. Ik zie eigenlijk dubbel winst: ga me je man gezellig op vakantie, en daarna met je kinderen en kleinkinderen, door de kinderen betaald omdat zij hun neus ophalen voor jullie eerste keus. Desnoods trakteer jij ze ter plekke op een ijsje of zoiets. Twee keer vakantie, win-win!

Reageer ook