fb
Damespraatjes Damespraatjes

Getting older in style!

Toen ik veertig werd, belandde ik opeens in een identiteitscrisis. Ik was moeder van twee kinderen maar liep nog steeds op Palladiums. Ik deed maar wat wat kleding betreft en twijfelde. Wat draagt een vrouw van veertig? Wat kan wel? Wat kan niet?

Van mode heb ik nooit veel begrepen. Soms deed ik verwoede pogingen om net als mijn vriendinnen gekleed te gaan naar de laatste mode, maar dat zag er niet uit. De foto’s van dertig jaar geleden liegen er niet om. Standvastig was ik wel want vanaf mijn vijftiende draag ik Palladiums en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Er zijn dagen dat ik wat anders wil en tijdens mijn zoektocht op internet stuitte ik op stijlvolle outfits bij Bader. Een merk dat aansluit bij mijn wensen en bij mijn lichaamsvormen.

Meid, trek een strakke jeans aan

Zo rond mijn veertigste was ik het spoor echt volledig bijster. Wat moest ik dragen? Waarin kon ik me met goed fatsoen vertonen? Als ik in de spiegel keek, werd ik niet vrolijk. Een veertiger met net niet kleding, het oogde wat treurig. Mijn reddende engel was de eigenaresse van een heel leuk boetiekje. Toevallig liep ik bij haar naar binnen en nooit eerder kreeg ik zo’n eerlijk advies. Zij kleedde me aan en haalde kleding uit het rek die ik er zelf nooit had uitgehaald. Het stond me! Ik straalde weer en liep er niet als een bejaarde bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Versandhaus BADER (@bader.versand)

Dit ben ik!

Ik heb veel van haar geleerd en weet nu veel meer over mode en kleding. Dat wil niet zeggen dat ik het ook allemaal draag, maar ik weet nu wel veel beter wat bij me past. Ik weet nu ook dat je er op je veertigste, vijftigste en ouder, er gewoon leuk uit kunt zien. Je je niet hoeft te hullen in bloemetjesjurken als je dat niet wilt. Tips om er nog steeds leuk en stijlvol uit te zien? Wij hebben ze voor je!

Kleding maakt de vrouw

Koop kleding waarin je je prettig voelt. Ben je geen rokkenvrouw? Draag ze dan ook gewoon niet. Zoek naar alternatieven. Een leuke korte broek bijvoorbeeld of misschien vind je een jurk wel leuk. Wie zich ongemakkelijk in kleding voelt, straalt dat uit en daarvan word je niet mooier.

Weet wat je sterke punten zijn

Ga op zoek naar een winkel waar je goed wordt geholpen. Waar verkoopsters van jouw leeftijd staan en geen meisjes van achttien met naveltruitjes. Zoek naar iemand die eerlijk is, die je sterke punten accentueert. Zo heb ik geleerd dat ik beter een truitje of T-shirt met V-hals kan dragen dan een coltrui. Een eyeopener vond ik ook toen de verkoopster mij vertelde dat ik beter wat strakke kleding kan dragen dan wijde gewaden. Kleding dat wat nauwer aansluit, kan er net even wat mooier en minder slonzig uitzien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Versandhaus BADER (@bader.versand)

Maak een statement

Wat ook helpt is een compleet eigen kledingstijl te hanteren. Vergeet wat in de mode is, draag waarin jij prettig voelt. Zo draag ik nooit blauwe spijkerbroeken maar alleen maar zwarte. Daaronder Palladiums (die ik vele kleuren heb) en alleen de bovenkant wisselt. Bij Bader vind je bijvoorbeeld heel mooie blouses en shirts. Het voordeel van vasthouden aan een vaste kledingstijl is dat je niet zo hoeft na te denken en je zorgen hoeft te maken of wat je draagt wel kan.

Neem je eerlijkste vriendin mee

Elke vrouw heeft er een: een pijnlijk eerlijke vriendin. Zij is perfect om mee te nemen als je gaat winkelen. Als de verkoopster kirrend om je heenloopt en aan je net iets te strakke en te opvallende truitje zit te plukken, moet je vriendin ingrijpen. En zeggen dat het niet mooi zit en niet goed staat. Aan haar heb je tenminste wat.

Weg met nietszeggende jurken

Als je op zoek bent naar stijlvolle outfits, speur dan internet af. Zoek op merken en stijlen. Onderzoek wat je leuk vindt en vraag je af (of een vriendin) of dat je leuk staat. Of die kleding staat voor wie jij bent. Natuurlijk verandert je lichaam naarmate je ouder wordt, maar de tijd dat je vanaf je vijftigste (zoals onze oma’s deden) je jezelf moet hullen in nietszeggende jurken, is verleden tijd.

Foto door Los Muertos Crew via Pexels

2 reacties

Natan -

Of een iets sjiekere stijl:
http://www.hbmode.nl/files/natan-doorknoop-jurk-zomer-2022.jpg

Verder gave outfits hoor!

Groetjes,
Marieke

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook