fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gescheiden vrouwen aan het woord: wanneer wist je dat jullie huwelijk over was?

Hoewel steeds meer huwelijken eindigen in een scheiding, betekent dit niet dat de scheidingen makkelijker worden. Het is vaak niet zo zwart wit als het lijkt en dat maakt het lastig. Het toch nog een keer proberen voor de kinderen, de hoop het een fase is en de schaamte kunnen allemaal redenen zijn om een eventuele scheiding uit te stellen. De uiteindelijke reden om wél de scheiding aan te vragen is per stel heel verschillend. Wij waren benieuwd: wanneer wist jij dat je huwelijk voorbij was?

We legden deze vraag aan vijf van onze lezeressen voor.

Kimmie (44 jaar, nu 10 jaar gescheiden) “Ik wist dat mijn huwelijk voorbij was, toen mijn man niet bij de geboorte van ons tweede kind was. Hij had al jarenlang psychische problemen en kon er niet meer voor ons zijn. Toen hij mij tijdens de heftige bevalling -die eindigde in een keizersnede- alleen liet, nam ik het besluit dat het klaar was. Hij begreep het en ging akkoord. We hebben nog goed contact over de kinderen en zijn allebei hertrouwd. Ook met hem gaat het nu heel goed.”

Diana (56 jaar, nu 4 jaar gescheiden) “Mijn man en ik hadden al jaren een verstandshuwelijk. We zijn jong getrouwd (ik was 19, hij 20) en kregen vrij snel na het huwelijk kinderen. Drie in totaal. De romantiek was er snel vanaf. Toen ons laatste kind uit huis was, was scheiden één van de eerste dingen die we deden. Ik ben nu 4 jaar alleen en ik vind het heerlijk. Mijn ex-man en ik komen regelmatig bij elkaar over de vloer. We zijn altijd meer vrienden dan geliefden geweest.”

Allie (29 jaar, nu 1 jaar gescheiden) “Praten over mijn huwelijk en scheiding vind ik pijnlijk. We zijn nog geen jaar getrouwd geweest, toen ging het al mis. Via mijn beste vriendin kwam ik er achter dat hij al voor ons huwelijk een affaire had. Ik heb het hem niet eens gevraagd, maar heb meteen mijn koffers gepakt en ben naar mijn ouders gegaan. Ik had nooit gedacht dat ik voor mijn dertigste gescheiden zou zijn. We hebben gelukkig geen kinderen en hadden goede huwelijkse voorwaarden. Het scheiden ging hierdoor makkelijk, maar we zien en spreken elkaar nooit meer.”

Robin (35 jaar, nu 2 maanden gescheiden) “Toen mijn man en ik vorige zomer op roadtrip naar Portugal gingen en er tijdens de heenreis achterkwamen dat we elkaar niks meer te vertellen hadden, wist ik het: dit is de vakantie waarin wij de beslissing nemen uit elkaar te gaan. Die week heb ik hem verteld dat ik niet meer verder wilde. Hij had het niet zien aankomen en was erg geschrokken. Ik heb de roadtrip alleen afgemaakt en hij is eerder naar huis gevlogen. We hebben geen contact met elkaar, daar is het nu echt te vroeg voor.”

Christine (40 jaar, ligt momenteel nog in scheiding) “Waar mijn man en ik vroeger helemaal dol op elkaar waren, maakten we de laatste jaren alleen maar ruzie. Toen onze jongste dochter zelfs vroeg wanneer wij gingen scheiden, wist ik dat het niet goed zat. We hebben toen een tijd bij een relatietherapeut gelopen, maar dit heeft het niet beter gemaakt. Tijdens een ‘romantisch’ weekendje weg met z’n tweeën hebben we de knoop doorgehakt.  Ik woon met de kinderen in ons huis, hij woont tijdelijk bij zijn ouders. Het is enorm verdrietig, maar absoluut beter zo. Ook voor de kinderen”

Ben jij ooit gescheiden? Wat was het moment waarop jij en je partner het besluit namen dat het klaar was? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook