fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gelukscoaching voor Vrouwen

Het geluk van vrouwen is de afgelopen 40 jaar algemeen achteruit gegaan. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek1. En dat hoewel of juist omdat vrouwen nu meer keuzes hebben en meer kansen voor zichzelf hebben kunnen creëren.

Daarom richt Angela Becker zich met gelukscoaching direct op vrouwen. Gelukscoaching voor Vrouwen helpt vrouwen betere keuzes te maken en onbewuste belemmeringen te herkennen en te veranderen. Geluk vind je in jezelf, het is je natuurlijke staat van zijn. Geluk is geen doel dat je zou moeten of kunnen bereiken.

Damespraatjes sprak met Angela, die haar opleiding tot gelukscoach in 2011 voltooide en daarmee het ideale instrument heeft met passie “bewust-zijn” naar buiten te gaan. Gelukscoaching benadert mensen en het leven op een positieve manier en bevordert het geluks- en tevredenheidgevoel.

Van vuurlopen tot gelukscoaching

“Ik kan me nog heel goed herinneren toen ik 2001 op Hawaii tijdens een workshop met Anthony Robbins over een lengte van 6 meter uitgebreide hete kolen liep. Net zoals Oprah een paar weken geleden op deze foto hieronder. Onze strijdkreet was: “cold moss, cold moss, cold moss” en je moest met stevige passen over het vuur naar de overkant marcheren. Door luidkeels “cold moss” te roepen lieten wij onze mind vergeten dat wij over hete kolen liepen en zo bereikte ik samen met honderden anderen de overkant en (bijna) niemand liep blaren op!“

Je mind doet wat jij wilt

“De vuurloop is uiteraard een metafoor voor het leven: Door over hete kolen te lopen zonder mijn voeten te verbranden leerde ik, dat je middels de juiste overtuiging en met een positieve focus alles kunt bereiken wat je wilt en waar je in gelooft. Een gelukkig leven werkt precies op dezelfde manier: je hebt een positieve focus nodig en een mindset voor geluk. In de cursus Gelukscoaching voor Vrouwen werk je aan je mindset en ga je met jouw onbewuste overtuigingen en gedragspatronen die jouw geluk in de weg staan aan de slag. Naast een methode om de ondermijnende gedachten en overtuigingen te ontkrachten krijg je verschillende gelukstechnieken aangereikt waarmee je een positieve gemoedstoestand op kunt roepen. Zo creëer je duurzaam geluk”

Jezelf durven te zijn

“In de jaren na de vuurloop op Hawaii heb ik verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gevolgd. En het maakt niet uit welke cursus je ook volgt: de kern van persoonlijke groei is dichter bij jezelf te komen. Dit lukt alleen maar door te leren jezelf volledig te accepteren inclusief al je tekortkomingen. Als je volmondig kunt zeggen “ik houd van mezelf” zal het geluk je toejuichen.“

Heb jij het gevoel dat je steeds weer jezelf moet bewijzen? Ben je ontevreden of ben je bang dat je het nooit zou lukken gelukkig en/of succesvol te zijn? Gelukscoach Rotterdam kan je helpen dit te veranderen.

Powervragen

Wil je alvast oefenen in een positieve focus kun je de komende 3 a 4 weken jezelf de volgende powervragen stellen:

De ochtend powervragen

1. Waar ben ik op dit moment blij om in mijn leven?

2. Waar ben ik op dit ogenblik trots op in mijn leven?

3. Waar ben ik dankbaar voor in mijn leven?

De avond powervragen

1. Wat heb ik vandaag gegeven?

2. Wat heb ik vandaag geleerd?

3. Hoe heeft deze dag bijgedragen aan de kwaliteit van mijn leven?

Door deze oefening dagelijks toe te passen kun je vaker het gevoel van geluk, enthousiasme, trots en dankbaarheid in je leven ervaren.

Voor data en de basiscursus Gelukscoaching voor Vrouwen raadpleeg:

www.gelukscoach-rotterdam.nl

__________________________________________________________________

Contact gegevens:

Gelukscoach Rotterdam

Angela Becker – Gelukscoach

e-mail: [email protected]

www.gelukscoach-rotterdam.nl

Of volg mij via Facebook

__________________________________________________________________

1 American Economic Journal: Economic Policy 2009, 1:2, 190–225

2 Bron foto: Tony Robbins, december 2011

Reageer ook