Als ik aan mijn vriend vraag wat hij wil eten, krijg ik bijna altijd te horen dat hij zin heeft in wraps. Heel lekker, maar als je ze elke keer op dezelfde manier eet, is de lol er na een tijdje ook wel vanaf. Afgelopen week probeerden we dus wat nieuws: wraps met een Amerikaanse twist. Maggi heeft tegenwoordig maaltijdverpakkingen voor wraps in het assortiment en die zijn zeker leuk om te proberen. Zo hebben ze naast de smaak ‘Amerikaanse BBQ’ ook de smaak ‘Kruidige Tandoori’ en ‘Frisse Peper’. Leuk als je wel wraps wilt eten, maar een keer niet in Mexicaanse stijl. Aanrader!
Ingrediënten (2 – 3 personen)
Bereidingstijd: 15 minuten
- 1 verpakking Maggi Wraps Amerikaanse BBQ
- 300 gram kipfilet, in dunne reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 100 gram rode kool, in zeer dunne reepjes
- 1 rijpe avocado, schoongemaakt
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
- 1 blikje mais (150 gram), uitgelekt
- 1 krop kropsla, bladeren schoongemaakt
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- Peper
Bereiden
- Doe de avocado, het limoensap, de knoflook en peper naar smaak in de blender. Blend tot een gladde spread en zet afgedekt in de ijskast. Maak ook het tomatensausje door het blikje tomatenpuree te mengen met 8 eetlepels water. Roer hier ook de sausmix aan toe. Zet opzij.
- Verwarm een bakpan en bak de kipfilet en paprika 3 minuten. Zet het vuur lager, voeg de kruidenmix en 50 milliliter water toe. Zet het vuur weer hoger en breng het geheel aan de kook, voeg de mais toe en laat het geheel 2 tot 3 minuten rustig doorkoken.
- Verwam ondertussen een grillpan of plaat en grill de wraps één voor één 1 minuut aan beide kanten.
- Neem een wrap en besmeer hem met het avocadomengsel. Leg hier een blad sla op en schep hier vervolgens wat van de kip overheen. Schep een flinke eetlepel tomatensaus en garneer hem met wat rode kool en verse koriander.
Leuk om te weten. Dit gerecht van Mara is nu ook te zien op de website van Maggi. Je vindt hier nog meer lekkere recepten met wraps.