fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geen klik is een mooi excuus

“Zij voelt geen klik met jou”. Het is de eerste keer dat ik dat hoor en ik moet toegeven, het doet me wat. Meteen ga ik bedenken en beredeneren wat de oorzaak kan zijn. Maar na lang nadenken, kan ik niets verzinnen waarin ik in gebreke ben gebleven. We hadden het zelfs nog over onze ‘schoenentic’ gehad, over lekker eten en hardlopen. Drie gemeenschappelijke punten, die de vertrouwensband met de cliënt bevorderen.


Wel heb ik een aantal vragen gesteld, waar ze ontwijkend of niet op reageerde. Ook dat maak ik vaker mee, omdat enige confrontatie niet prettig kan zijn. Ik schep tijdens de sessies bewust chaos om de cliënt uit zijn/haar comfortzone te halen. Dit doe ik door directe, onverwachte vragen te stellen. Daardoor raakt iemand uit zijn vertrouwde doch niet-werkende balans en kom je tot stilstand. Voor menigeen is het lastig om stil te staan, te gaan nadenken over je gedrag en te gaan voelen in welke situatie je terecht bent gekomen. Zo ook bij Marlies.

Wim is enkele weken voor het intakegesprek erachter gekomen dat Marlies een buitenechtelijke relatie in Tunesië heeft. Tot zijn grote verdriet leest hij vele MSN-chats en mailtjes over en weer. Het doet hem immens pijn en hij confronteert Marlies daarmee. Zij geeft aan dat het een logisch gevolg is van de situatie thuis. Op een zakenreis heeft ze de ander ontmoet en ziet hem geregeld tijdens haar werk. De relatie is zodanig gevorderd, dat de ander van plan is op korte termijn naar Nederland te komen. Zover komt het uiteindelijk niet, want Wim eist dat de relatie stopgezet wordt.
Vele verwijten, ruzies en scheldpartijen verder stelt Wim voor om naar mij toe te gaan om te redden wat er te redden valt.
Vanaf het begin is het duidelijk dat hij alles op alles zet om op sessie te komen, ook al is dat lastig met een druk, eigen bedrijf. Met Marlies is het haast onmogelijk om een afspraak te maken, omdat zij haar vrije dag niet wil opgeven voor relatietherapie. Toch komen ze allebei drie keer, maar maken de therapie niet af, omdat zij geen klik met mij voelt.

Voor mij is het gebruikelijk om na drie maanden contact op te nemen met clienten na het laatste gesprek. Wim vertelt mij, dat Marlies vier weken na de laatste sessie heeft besloten te gaan scheiden.
Ik besef dat het niet te maken heeft met het ontbreken van een klik met mij, maar met een klik met haar man en haar huwelijk. Door die uitspraak gaf zij aan niet te willen vechten voor haar huwelijk, maar vond een goed excuus om een scheiding in te zetten.

http://www.bijmijcoaching.nl

Klik hier om ook de andere artikelen van Marcella op Damespraatjes te lezen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Menno -

Nou, dat is lekker. Dan gaat je vrouw vreemd en wil ze nog van je scheiden ook.

Reageer ook