fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geef je binnenkort een feestje? Zo maak je een mooie en originele uitnodiging!

Ik weet nog wel dat ik voor het eerst een e-card ontving. Wauw, wat was dat geweldig; een digitale kaart! Sindsdien ben ook ik steeds meer gebruik gaan maken van e-cards, e-vites en natuurlijk gewone e-mail. Waar ik vroeger een vrolijke kaart of brief naar mijn vriendinnen stuurde, typ ik tegenwoordig zwart-witte mails of stuur een snelle WhatsApp. En eigenlijk ben ik daar helemaal klaar mee! Want weet je nog, die tijd waarin je een mooie kaart door de bus kreeg? Een kaart met een échte postzegel. Een kaart die door de postbode persoonlijk bij jou door de bus werd gegooid. Ik wil weer terug naar deze tijd.

Oké, oké… Ik moet toegeven dat emails soms heel handig zijn. Zo doe ik zo goed als al mijn zakelijk contact per mail. Dat schakelt wel zo snel en je hebt altijd alles bij de hand. Maar, mijn communicatie in persoonlijke kring, is wel ingrijpend aan het veranderen. Ik stuur namelijk weer kaarten, brieven en uitnodigingen per post. Ja, je leest het goed: ik ga terug in de tijd 😉

Vorig jaar gaven wij een housewarming en binnenkort organiseer ik weer een feestje. Voor allebei deze evenementen heb ik échte uitnodigingen van papier verstuurd. Het is niet te geloven hoe veel positieve reacties ik hier van mensen op heb gekregen. Ook heeft het verschillende mensen geïnspireerd hetzelfde te doen. En gelukkig kan je ze gewoon vanuit je luie stoel maken en versturen. Maar, hoe maak je nou een mooie en originele uitnodiging?

1. Weet naar wie je de uitnodiging stuurt

Hoe je de uitnodiging vormgeeft, is grotendeels afhankelijk van de ontvanger van de uitnodiging. Stuur je hem naar een groep vriendinnen voor een babyshower, ga dan zeker lekker los met roze en blauw. Stuur je hem naar een grote groep mensen, waarvan je niet goed weet wat ze mooi vinden? Houd het dan wat neutraler.

5

 

2. Zelf ontwerpen of zelf invullen

Ben jij mega creatief? Dan is het leuk om zelf een uitnodiging te ontwerpen. Ben je dit niet of heb je weinig tijd? Dan kan je gelukkig uit heel veel mooie ontwerpen een kaart kiezen. Natuurlijk kan je hem nog verder personaliseren, maar het grote ontwerp-werk is al voor je gedaan. Wel zo fijn 🙂

2

3. Geef het een persoonlijke touch

Het leuke aan het versturen van papieren kaarten, is dat het een stuk meer karakter en persoonlijkheid dan een e-vite heeft. Je kunt dit extra versterken door een mooie foto of ‘handgeschreven’ lettertype aan toe te voegen. Wedden dat dit een uitnodiging is die mensen zullen bewaren?

3

Waar vind je deze kaarten?

Hoe dan ook: je kunt alle kanten op! Neem eens een kijkje op Kaartje2go om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Ik weet zeker dat zowel jij als je gasten super blij met deze klassieke uitnodiging zullen zijn.

Wanneer gaf jij voor het laatst een feestje? En hoe heb je de gasten toen uitgenodigd? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Reageer ook