fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geef je binnenkort een feestje? Volg deze tips!

Feestjes, ze zijn er in alle soorten en maten. Van een verjaardagsfeestje thuis met 20 man tot een bruiloft van 200 gasten op een speciale feestlocatie. Nu heeft niet iedereen het geld om het geven van een feestje te laten organiseren door een professioneel bedrijf. En laten we eerlijk zijn: zelf een feest organiseren is ook gewoon leuk om te doen, thuis of op locatie. Alle credits na afloop zijn immers voor jouw harde werk. Een paar tips voor een geslaagd feest!

De locatie
Wil je een feestlocatie afhuren? Begin dan op tijd met zoeken naar de perfecte locatie, zo tussen de 6 en 2 maanden van te voren. Ga altijd kijken bij de locatie die je op het oog hebt, dan heb je alvast een idee van de sfeer. Zorg ervoor dat je ook weet hoeveel mensen je ongeveer wilt uitnodigen zodat de locatie groot genoeg is. Let op: een te grote locatie is niet goed voor de sfeer, het kan te leeg overkomen en dat wil je niet. Heb je 200 gasten, maar kunnen er makkelijk 400 gasten in de ruimte? Kijk dan toch nog even verder naar iets kleiners. Vier je het feestje thuis? Let er dan op dat het niet te krap wordt. Schuif meubels aan de kant, regel wat statafels en zet eventueel een tent (met heater) in de tuin en zorg dat de ruimtes in elkaar overlopen. Vraag vrienden, familie en buren om te helpen met bedienen en voorbereiden. Houd de hapjes en de drank simpel.

De aankleding
Een ruimte wordt pas echt mooi met de juiste decoratie, ook al is de ruimte op zichzelf al schitterend. De juist accenten kunnen het net persoonlijk en af maken. Denk aan bloemen, mooie sfeerverlichting, kaarsen en goede muziek. Dit kan je natuurlijk allemaal laten doen door een bedrijf, maar zelf kan je al een heel eind komen. Misschien een bijzondere entree met allemaal verschillende formaten kaarsen? Mooie bloemstukjes op tafel? Koop bijvoorbeeld kleine vaasjes en een boeket van dezelfde bloemen en verdeel deze over de vaasjes. Een leuke muzieklijst selecteer je op Spotify of zet er zelf eentje in elkaar. Dit hoeft allemaal niet veel te kosten en kan je feestje net wat extra cachet geven.

De drank
Hoeveel drank is genoeg? Dat is misschien wel de grootste vraag voor elk feestje. Bij een afgehuurde locatie hoef je je daar natuurlijk geen zorgen om te maken, maar thuis wel degelijk. Je wilt natuurlijk niet dat mensen droog komen te staan. Een kleine houvast: voor een borrel van twee uur met 20 gasten neem je zeven flessen witte wijn, drie rode flessen rode wijn, vier flessen frisdrank en vijf liter mineraalwater. Drinken je gasten liever bier? Haal dan ook drie kratjes bier in huis. Verdubbel de hoeveelheden bij 40 gasten. Wil je iets specialers dan bier en wijn? Denk aan een cocktailtafel! Koop ingrediënten voor twee of drie cocktails en leen of koop een cocktailshaker. Print de recepten en leg alles per cocktail bij elkaar. Zo kunnen mensen ze zelf maken of zet iemand bij de tafel die ze kan shaken.

Veel drank nodig?
Veel gasten, dus veel drank nodig? Maak het jezelf niet te moeilijk en laat de drank bezorgen, anders sjouw je jezelf een breuk. Online Drank bestellen via Drankdozijn is dan een goed idee. Ook heel belangrijk: ijsblokjes! Geef je vaker een feestje? Denk dan aan de aanschaf van een ijsblokjesmachine, die zijn er al vanaf 150 euro en daarmee bespaar je een hoop ruimte in je vriezer. Je kan een ijsblokjesmachine online bestellen via horecarama.

De hapjes
Geen keukenprinses en voldoende geld te besteden? Huur dan een professionele kok of cateraar in, dan hoef je je nergens druk om te maken. Zij bereiden de hapjes, nemen servies mee om het in te serveren en wassen alles zelf weer af. Iets minder budget? Hou het dan simpel, uiteraard zijn frituursnacks zoals bitterballen en kaasstengels erg makkelijk, maar ook gezondere snacks zijn zo te maken. Denk bijvoorbeeld aan snackgroenten met een hummus- of yoghurtdip. Snijd wortel, paprika en komkommer in dunne stroken, zet in een glaasje op tafel, dip erbij en klaar! Of maak een makkelijk hapje vooraf met wraps, kruidenkaas en ham of zalm. Besmeer de wrap met de kruidenkaas, verdeel de ham of zalm erover, rol stevig op, wikkel in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast. Als het feestje begint uit de koelkast halen, folie eraf en in plakjes van twee centimeter snijden.

Heb jij nog tips voor een geslaagd feest? Laat het ons weten!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook