fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geef een romantische vibe aan jouw dakterras

dakterras

Toen ik in Amsterdam studeerde, hadden wij een heerlijk dakterras. Middenin de stad is dat een waanzinnige luxe. Een dakterras heeft vaak een prachtig uitzicht en het is hierdoor de ultieme plek voor een romantische avond. Hoe maak je jouw dakterras extra sfeervol? Zo geef je een romantische vibe aan jouw dakterras! Lees lekker mee. 

Verlichting

Om een romantische sfeer neer te zetten, is de juiste buitenverlichting toch wel onmisbaar. Ik ben zelf helemaal dol op van die leuke lichtsnoeren met kleine lampjes eraan. Deze geven precies de juiste hoeveelheid licht; je kunt jouw lover nog wél in de ogen kijken, zonder dat er iets van de mystiek en nachtelijke sfeer verloren gaat. Je hebt ze met warm-witte of gekleurde lampjes. Allebei helemaal leuk en romantisch! Let bij het kopen van een lichtsnoer er wel op of deze geschikt is om buiten te gebruiken. Daarnaast ook iets om rekening mee te houden; sommigen hebben een stopcontact nodig en andere juist batterijen.

Beschutting

Het is heel romantisch om samen direct onder de sterrenhemel te liggen… Helaas is het de realiteit dat het ook best vaak regent. Door je dakterras te voorzien van iets van beschutting, kun je schuilen tegen de regen, zon of wind. Denk bijvoorbeeld aan canvas doeken, een stretch-tent of een overkapping. Laat dit wel neerzetten door een partij die ervaring heeft met installaties op dakterrassen. Zo voorkom je mogelijk gevaarlijke situaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ledworld (@ledworld.nl)

Loungebank

Een dakterras is niet compleet zonder een heerlijke loungebank. Kijk voordat je er een bestelt goed of je hem naar boven kunt krijgen. Als de loungebank grote onderdelen heeft, kan het een uitdaging zijn hem op je dakterras te krijgen. Kijk ook goed naar waar je eventuele kussens kunt neerleggen. Wist je dat er ook all weather kussens zijn? Deze kunnen het grootste deel van het jaar op de loungebank blijven liggen. Dat scheelt weer sjouwen!

Gashaard

Het toppunt van romantiek bereik je met een knisperend haardvuur. Maar een open vuur op een dakterras? Dat is geen goed plan! Overweeg bijvoorbeeld een gashaard of -kachel. Super sfeervol en makkelijk aan en uit te maken.

Muziekbox

Als laatste toevoeging kun je denken aan een (waterdichte) muziekbox. Zet je favoriete romantische playlist op, zet de gashaard aan, trek een fles wijn open en genieten maar. Ik weet zeker dat jullie de avond van je leven zullen hebben!

Heb je buren met wie je een dakterras deelt? Stel dan voor om er samen wat moois van te maken.

Praat je met ons mee?

Heb jij thuis een dakterras? En hoe staat dat er momenteel bij? Welke van de bovenstaande tips wil jij graag in uitvoering brengen? En heb jij zelf nog meer goede tips voor het verhogen van de sfeer op jouw dakterras? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd erg gezellig!

Afbeelding: Nathan Dumlao via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook