fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geef bewust: dit zijn de mooiste groene relatiegeschenken

Geef bewust: dit zijn de mooiste groene relatiegeschenken

We worden ons allemaal steeds meer bewust van milieuproblematiek en de impact van ons handelen op onze planeet. Daarom is het belangrijk om duurzame keuzes te maken in ons dagelijks leven, maar ook zeker bij het geven van relatiegeschenken. Je geeft dus niet alleen een geschenk aan een samenwerkingspartner…je doet iets goeds. Omdat je misschien niet zo snel weet waar je aan moet denken als het aankomt op duurzame zakelijke cadeaus, help ik je graag een beetje op weg! Geef bewust: dit zijn de mooiste groene relatiegeschenken!

Herbruikbare waterflessen

Een van de meest populaire groene relatiegeschenken zijn herbruikbare waterflessen. Plastic wegwerpflessen dragen bij aan de groeiende plastic vervuiling en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door het geven van hoogwaardige, duurzame waterflessen moedig je je zakelijke partners en klanten aan om het gebruik van plastic flessen te vermijden en dus te kiezen voor een milieuvriendelijkere optie. Daarnaast stimuleer je het drinken van water (en dat is natuurlijk voor iedereen goed). Er zijn veel verschillende soorten waterflessen op de markt, gemaakt van materialen zoals roestvrij staal en glas. Vaak kun je ze, als je dat wilt, ook nog laten bedrukken met jouw bedrijfslogo. Je kunt er ook voor kiezen om ze te laten personaliseren met een naam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Greengiving (@greengivingnl)

Duurzame tassen

Voor jou als bedrijf is het gunstig als men rondloopt met jouw bedrijfsnaam op een tas. Vaak worden tassen toch wel gebruikt, bijvoorbeeld om even snel een boodschap te doen. Katoenen tassen bedrukken is dus zeker een goed idee. Een katoenen tas gaat een stuk langer mee dan een plastic variant en daarnaast is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu om hier gebruik van te maken. En wat ik zelf fijn vind: je rolt ze gewoon op en doet ze in je handtas. Altijd makkelijk als je ineens toch een tasje nodig hebt omdat je onverhoopt nog wat moest kopen ergens.

Uitwisbare notitieboekjes

Notitieboekjes zijn een tijdloos relatiegeschenk en misschien heb je er zelf wel 100 in de la liggen die je nooit gebruikt. Het gebruik van uitwisbare notitieboekjes helpt de hoeveelheid papierafval te verminderen. De pagina’s zijn gemaakt van speciaal materiaal (zoals steenpapier) die kunnen worden uitgewist zonder dat er sporen achterblijven. Dit betekent dat ze keer op keer kunnen worden gebruikt. Dit maakt het een duurzame keus voor een relatiegeschenk (en men kan steeds opnieuw aan jouw bedrijf denken als ze het boekje gebruiken).

Eco-vriendelijke kantoorartikelen

Veel mensen brengen een groot deel van hun tijd door op kantoor, dus waarom niet eco-vriendelijke kantoorartikelen cadeau doen? Je kunt hiervoor pennen laten bedrukken (of potloden) of USB-sticks gemaakt van bamboe cadeau doen. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar laten ook zien dat jij als bedrijf geeft om duurzaamheid binnen de werkomgeving.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Greengiving (@greengivingnl)

Biologische en fairtrade geschenken

Kijk zeker ook eens naar biologische en fairtrade relatiegeschenken. Denk hierbij aan biologische thee- en koffiegeschenken, biologische chocolade, fairtrade wijnen, of heerlijke biologische snacks. Door te kiezen voor producten met biologische en fairtrade certificering, ondersteun je duurzame landbouwpraktijken en eerlijke handel. De boeren waar de koffiebonen vandaan komen ontvangen bijvoorbeeld een eerlijk loon. Dat geeft een goed gevoel toch?

Heb jij wel eens een ‘groen’ relatiegeschenk gegeven? Waarvoor heb je toen gekozen? We lezen het graag in de comments hieronder!

Afbeelding: Tima Miroshnichenko – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook