fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gebruik van telefoon op de fiets wordt strafbaar: 95 boete voor het versturen van een WhatsAppje

Twee weken geleden stak ik samen met mijn dochtertje over bij een zebrabad. Alle auto’s waren ver weg en ik dacht dan ook gewoon te kunnen oversteken. Helaas zat de bestuurder van de eerste auto te WhatsAppen achter het stuur. Hij zag het fietspad niet, hij zag ons niet en reed bijna mijn kleine meisje aan. Ik kon haar nog net op tijd wegtrekken. Ook dit had de man niet door, doordat hij zijn ogen niet één keer van het scherm verhief. Ik was woest.

Politie gebeld

In al mijn woede heb ik de politie gebeld en het nummerbord van de man doorgegeven. De politie was met mij eens dat dit heel anders had kunnen aflopen en dat de man echt iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan. Hoe het uiteindelijk is afgelopen met de man weet ik niet, maar ik ben in ieder geval blij dat ik het heb gemeld. WhatsAppen achter het stuur is levensgevaarlijk en daar moet hard tegen opgetreden worden.

Dikke boete

Niet alleen telefoongebruik achter het stuur in de auto is gevaarlijk, ook tijdens het fietsen kan je hem maar beter in je zak houden. Op de fiets ga je dan weliswaar minder snel, maar je bent ook kwetsbaar omdat je niet in een stevige auto zit. Om deze reden wordt per 1 juli het gebruik van ‘mobiele elektronische apparaten’ op de fiets dan ook strafbaar. Je riskeert bij ieder WhatsAppje of mailtje een boete van 95 euro.

De term ‘mobiele elektronische apparaten’ is gekozen met het oog op de toekomst. Dit houdt bijvoorbeeld ook in dat je niet je tablet mag gebruiken tijdens het fietsen.

Wat vind jij? 

Wat vind jij van de nieuwe wet? Een goed idee of een beetje overdreven? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook