fb
Damespraatjes Damespraatjes

“Gebruik van anticonceptiepil verlaagt kans op bepaalde vormen van kanker”

Over de anticonceptiepil hoor je veel wisselende verhalen. Sommige vrouwen zweren erbij, andere vrouwen kunnen zich daar niks bij voorstellen. Persoonlijk ben ik ‘lid’ van de tweede categorie. Ik slikte de pil wel, maar ik werd er geen vrolijker mens van. Nu ik ermee gestopt ben en inmiddels een klein meisje in mijn buik heb zitten, voel ik me weer de oude. 

Bescherming tegen kanker

Op Nu.nl kwam ik net een artikel tegen waardoor ik het gebruik van de pil na mijn zwangerschap zeker weer in overweging zal nemen.

“Het gebruik van de anticonceptiepil zou vrouwen tegen bepaalde vormen van kanker kunnen beschermen. Het effect zou aanhouden tot dertig jaar nadat het gebruik van de pil is gestopt. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Aberdeen. Voor hun onderzoek werd data verzameld van 46.000 vrouwen over een periode van 44 jaar. The Oral Anticonception Study werd gestart in 1968 en is het langst lopende onderzoek ter wereld naar de effecten van de pil. De resultaten laten zien dat vrouwen die het anticonceptiemiddel gebruiken tijdens hun vruchtbare jaren, een lagere kans hebben om darm-, baarmoederslijmvlies- en eierstokkanker te krijgen.” aldus het artikel van NU.nl.
Opvallende resultaten als je het ons vraagt. Een lagere kans op darm-, baarmoederslijmvlies- en eierstokkanker klinkt prachtig en dus zijn we dan ook razend benieuwd naar eventueel vervolg onderzoek.
Slik jij de pil?
Slik jij momenteel de pil? Wat zijn hier jouw redenen voor? Of slik je hem momenteel juist niet? We zijn heel benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook