fb

Gastblog Nelleke Degenhart (PvdA): iedereen heeft recht op een fatsoenlijk bestaan

nelleke_degenhart-op-terras-dp
Jongleren is en blijft lastig, maar ik leer het door het te doen. Met een gezin met jonge kinderen, werk en een sociaal leven, is er nu een vierde bal in het spel gekomen: ik ben kandidaat voor de PvdA-kieslijst in Hilversum.

Op maandag breng ik de kinderen naar school en als ik thuiskom, stort ik mij op mijn PvdA-werkzaamheden. ‘s Middags sta ik weer op het schoolplein. Het is elke keer een verrassing met hoeveel koters ik naar huis ga. De onderhandelingen van de kinderen op het plein, over wie met wie speelt, is een fascinerend tafereel. De gelijkenis met de volwassen wereld is groot. Met nul of een gelegenheidscoalitie tot vier kinderen loop ik vervolgens naar huis. Rond vijf uur zijn alle gezinnen weer op dna gerangschikt en kan het Hilversumse gezin aan de avondmaaltijd. Even dooreten, want om 19.15 uur moet ik richting gemeentehuis. De woensdag verloopt net als de maandag, met dit verschil dat ik ’s ochtends hardloop op de hei. Op woensdagavond ben ik vaak rond middernacht pas thuis. Ik kan dan niet gelijk naar bed omdat mijn hoofd op volle toeren draait. Op de dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik aan het werk en worden de kinderen opgehaald door een oma of mijn man.

Het is nu campagnetijd, waardoor ik extra avonden en soms de zaterdag op pad ben. De activiteiten variëren van debatteren bij de Fietsersbond, een zorginstelling of op een middelbare school tot een voorleeswedstrijd in de bibliotheek.

Nelleke-Degenhart-campagne-voeren-dp
Al die activiteiten zijn vooral leuk en uitdagend, maar vreten tijd en energie. Ik mis vaak tot mijn grote spijt het naar bed te brengen van de jongens. Als ik ’s avonds wegga, grap ik altijd dat ‘ik even naar de burgemeester moet’. Mijn jongste zoon vroeg laatst of ik de burgemeester kon vragen of ik niet een avondje thuis mocht blijven. Die opmerking deed wel wat met me. Ook mijn sociale leven staat ‘on hold’. Zelfs mijn man moppert soms –geheel tegen zijn aard in- dat een avondje samen op de bank ook wel eens gezellig is. Toen ik laatst daadwerkelijk op de bank zat, nuanceerde hij zijn wens. Met samen bedoelde hij gezellig samen met mij op de bank en niet met de hele fractie. Na die opmerking heb ik mijn mobiel (fractie-groepsapp) maar uitgezet.

Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente een groot aantal nieuwe zorgtaken. Hier moet een degelijk en sociaal beleid voor bedacht worden. Ieder mens heeft recht op een fatsoenlijk bestaan en dat is waar ik als hulpverlener altijd voor gestaan heb. De PvdA is voor mij dé partij om sociale thema’s op de politieke agenda te zetten.

Nelleke Degenhart is getrouwd en trotse moeder van twee zonen (5 en 7 jaar oud). Nelleke heeft een lieve familie en een fijne club vriendinnen. Met plezier werkt zij bij MEE Amersfoort in de individuele hulpverlening. Momenteel is ze actief binnen de PvdA in Hilversum (nummer 2 op de kieslijst PvdA Hilversum).

Deze bijdrage van Nelleke Degenhart maakt deel uit van een serie portretten van vrouwen die op 19 maart a.s. aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen. Eerder deed minister Jet Bussemaker al de kick-off voor deze serie, lees hier haar blog. Jet Bussemaker geeft onder andere aan dat vrouwen vaker zelf politiek actief zouden moeten worden. In de gastblogs die we nu publiceren lees je ook hoe andere vrouwen/moeders hun gezinsleven en werk combineren met de politiek.

Damespraatjes vindt het belangrijk dat vrouwen hun stem laten horen! Denk niet dat het geen zin heeft om te gaan stemmen. De gemeenteraad staat heel dicht bij de burgers en de raadsleden zijn goed benaderbaar, waardoor je feed-back kunt geven op het gevoerde beleid. Ook krijgt de gemeente steeds meer taken toebedeeld, onder andere op het gebied van de jeugdzorg.

Ga allemaal stemmen op 19 maart!

De komende week kunnen jullie kennismaken met:

 

2 reacties

Jurjen arkema -

Nelleke, stuur mij even het telefoonnummer van je ouders, was collega van je vader Engelke bij PC.

peter harder -

NELLEKE DEGENHART , SORRY PLEUR OP U BENT NIET TE VERTROUWEN HEEL HILVERSUM MAG HET WETEN HOE U MET GEWONE BURGERS OMGAAT , NELLEKE IK WIL JE NOOIT MEER ZIEN.

Reageer ook