fb

Gastblog Laurine Bonnewits (VVD): wat beters bereiken voor iedereen

Laurine-Bonnewits-VVD
Op de middelbare school begon ik al met politiek. Ik had de neiging om alles voor iedereen te regelen. Ik voelde me betrokken bij verschillende groepen. Dit viel op en de gemeente Hellevoetsluis vroeg mij zitting te nemen in de adviescommissie van jeugd en jongerenzaken.

Mijn interesse voor de politiek werd daar echt gewekt en ik verdiepte mij in de verschillende politieke partijen. De VVD paste het beste bij mijn ideeën. Ik werd lid van de VVD en stapte in het bestuur van de lokale partij. Met mijn 23 jaar was ik het jongste raadslid. Ik hield me vooral bezig met Jeugd-en jongerenzaken en met de algemene politiek.

Probleemjeugd had mijn speciale aandacht. Voor jongeren probeerde ik zaken goed te regelen, zodat zij hun leven beter op de rit kregen.

Nadat ik naar Berkel en Rodenrijs verhuisde, kreeg ik Algemeen Bestuur en Veiligheid in mijn portefeuille. Door mijn portefeuille veiligheid heb ik veel overleg met de politie, buitengewone opsporingsambtenaren, jongerenwerk, maar ook met inwoners. Mede dankzij mijn drie kinderen ben ik actief in de Lansingerlandse samenleving waardoor ik makkelijke aanspreekbaar ben voor iedereen. Ik zie wat goed gaat en ik zie ook wat mis gaat. Ik heb een ingebouwde laagdrempeligheid.

Ik kom op verschillende scholen, zie allerlei sportclubs. Ik ben vrijwilliger op school, bij de brandwondenstichting en bij de stichting muzische vorming. Ik weet dus wat er speelt in de gemeente. Dat is voor een gemeenteraadslid belangrijk.

Poster-Bonnewits-dp
Nog steeds hebben jeugd en jongeren een speciaal plekje in mijn hart. Dat zie je terug in mijn politieke werk. Gelukkig gaat het met 95 procent van onze jongeren hartstikke goed. Het is goed dit positieve beeld naar buiten te brengen. Maar voor die jongeren die de wind minder in hun rug hebben, zijn passende voorzieningen belangrijk. Goed jeugd- en jongerenwerk, jongerenontmoetingsplaatsen waar laagdrempelig eventueel doorverwezen kan worden naar de jeugdhulpverlening. Om contact te houden met de jongeren “misbruik” ik natuurlijk  mijn eigen kinderen, maar bezoek ik ook jongerenfeesten en –activiteiten. Soms ga ik op stap met de politie om te zien wat er speelt en waar behoefte aan is.

Mijn politieke leven speelt zich voornamelijk ’s avonds af. Dit omdat veel raadsleden een baan overdag hebben. Ook overdag zijn er toch best vaak bijeenkomsten, presentaties of vergaderingen. Ook moeten alle stukken door geploeterd worden. In combinatie met mijn gezin vind ik het wel eens lastig om van vergadering naar vergadering te rennen. Geen tijd om nog even voor te lezen. Regelen dat iedereen toch weer thuiskomt van de sportclub en dat iedereen gegeten heeft. Mijn man heeft een eigen bedrijf en is dus ook niet altijd paraat. De politiek is leuk genoeg om wat aanpassingen thuis aan te brengen. Politiek bedrijven is een sport van de lange adem, lang vergaderen, lang wachten tot je standpunten zijn doorgevoerd. Uiteindelijk blijf ik voor het resultaat gaan; weer wat beters bereiken voor iedereen.

Laurine Bonnewits (40) is getrouwd en moeder van Simon (8), Fleur (11) en Eva (13). Ze studeerde ondernemingsrechtelijk af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Toen Eva werd geboren, verhuisde ze naar Berkel en Rodenrijs en pakte daar het raadswerk op. Ze was een periode raadslid in Berkel en Rodenrijs. Uit een fusie ontstond de gemeente Lansingerland. In deze gemeente is Laurine twee periodes raadslid en staat ze op de kieslijst voor de komende verkiezingen. Naast haar raadswerk geeft ze juridisch advies, zorgt dat haar kinderen overal komen en rijdt ze paard.

Deze bijdrage van Laurine Bonnewits maakt deel uit van een serie portretten van vrouwen die op 19 maart a.s. aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen. Eerder deed minister Jet Bussemaker al de kick-off voor deze serie, lees hier haar blog. Jet Bussemaker geeft onder andere aan dat vrouwen vaker zelf politiek actief zouden moeten worden. In de gastblogs die we nu publiceren lees je ook hoe andere vrouwen/moeders hun gezinsleven en werk combineren met de politiek.

Damespraatjes vindt het belangrijk dat vrouwen hun stem laten horen! Denk niet dat het geen zin heeft om te gaan stemmen. De gemeenteraad staat heel dicht bij de burgers en de raadsleden zijn goed benaderbaar, waardoor je feed-back kunt geven op het gevoerde beleid. Ook krijgt de gemeente steeds meer taken toebedeeld, onder andere op het gebied van de jeugdzorg.

Ga allemaal stemmen op 19 maart!

De komende week kunnen jullie kennismaken met:

1 reactie

Sylvia IJben -

Beste Laurine,

Nog bedankt dat je me op deze site hebt gewezen!

Met vriendelijke groet,

Sylvia IJben (Leefbaar 3B)

Reageer ook