fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ga jij je voor het eerst laten waxen? Zo bereid je jouw lichaam voor!

eerste-keer-waxen

Al jaren overweeg ik om mij eens te laten waxen. Tot nu toe heb ik mij altijd gewoon geschoren. Dat is een stuk minder pijnlijk dan waxen, maar het geeft achteraf wel een stuk meer ongemakken. Jeuk, ingegroeide haartjes en irritatie zijn voor de meeste vrouwen toch wel het meest irritant. Maar ook het snelle terug groeien van de haartjes na het scheren is een echte scheer-irritatie. Het enige écht goede alternatief is toch echt laseren of waxen. Laseren is kostbaar en geeft ook niet direct resultaat. Wil je een snelle, doeltreffende en betaalbare oplossing? Waxen it is! 

Haarwortel verwijderen

Bij een waxbehandeling, bijvoorbeeld bij wax bar Amsterdam, wordt er gebruik gemaakt van warme was. Zodra de was is afgekoeld wordt deze er met strips vanaf getrokken. De haren worden zo met wortel en al van de huid getrokken. Het resultaat? Een zacht en haarvrij huidje! Het grote voordeel van ook de haarwortel verwijderen, is dat de haartjes wel drie tot vijf weken wegblijven.

Voorbereiden

Naast een huid die lang haarvrij blijft, heb je in deze tijd ook geen last van stoppeltjes, ingegroeide haartjes en jeukende bultjes. Hoe geweldig is dat? Toch zien veel vrouwen (inclusief ik!) op tegen zo’n eerste waxbeurt. Want het mag dan een goede oplossing tegen haartjes zijn, pijnloos is het voor de meeste mensen niet. Reden om het niet te doen? Zeker niet. Met een goede voorbereiding komt het goed.

Zo bereid jij je voor!

  • Voor het beste resultaat kan je je ten minste 10 dagen voor de waxbeurt niet meer scheren.
  • Draag je meest comfortabele ondergoed.
  • Gebruik die dag geen bodylotion/olie/andere producten op het gebied dat gewaxt gaat worden.
  • Geef aan dat het je eerste keer is. Vaak kan er dan wat meer tijd ingepland worden!
  • Zoek naar een salon waar jij je volledig op je gemak voelt. Van wax Amsterdam tot een salon in Groningen of Maastricht: er is altijd een plek waar jij op je gemak bent.

Nazorg

Niet alleen een goede voorbereiding is het halve werk, ook de juiste nazorg is essentieel. Houd rekening met het volgende:

  • Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet sporten of zonnen.
  • Gebruik na het waxen een kalmerende lotion.
  • Scrub de huid regelmatig. Zo haal je de dode huidcellen weg en kunnen je haartjes soepeler terug groeien en heb je dus minder last van ingegroeide haren.

Waxen is de beste manier om tijdelijk haren te verwijderen. Helemaal pijnvrij is het niet, maar ondoenlijk is het ook zeker niet. Van vriendinnen die dit al doen hoor ik eigenlijk altijd dat dit het helemaal waard is. Gewoon een keer proberen dus!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook