fb
Damespraatjes Damespraatjes

Foto’s van jonge maaltijdbezorger die naast scooter 2 minuten stilte houdt gaan in rap tempo viral

Op 4 mei om acht uur ’s avonds valt heel Nederland elk jaar even stil om onze oorlogsdoden te herdenken. Naar mijn idee belangrijk, zo aan de vooravond van het vieren van onze vrijheid. Toch merk je dat het onder de jeugd steeds iets minder leeft. Ergens niet gek: welke puber heeft er nou nog een opa of oma die het heeft meegemaakt? En toch is het (naar mijn mening) belangrijk om er bij stil te staan. 

Van zijn scooter

Gelukkig doen de meeste jongeren dat wel. Ze kregen het mee van thuis en realiseren zich dat wat zich tussen 1940 en 1945 heeft afgespeeld echt verschrikkelijk was. Zo ook de 18-jarige maaltijdbezorger Mack uit Gouda. Tijdens zijn werk stapte hij van zijn scooter, om twee minuten stil te zijn.

Massaal gedeeld Er werden foto’s van Mack genomen en op sociale media geplaatst. Binnen no-time werden de foto’s waarop je een jongen in oranje jas met zijn armen over elkaar naast zijn scooter ziet staan, massaal gedeeld.

Respect

Ook wij vinden dit prachtig om te zien. Een jongen die weet dat het herdenken van onze doden belangrijker is dan het afleveren van een pizza. Iemand die laat zien dat je overal de tijd kunt nemen om stil te staan bij de gruweldaden van 75 jaar geleden. Respect Mack!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook