fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fotograaf gebruikt 160 jaar oude camera en maakt de meest prachtige foto’s

Fotografie is een van de meest geweldige ontdekkingen als je het mij vraagt. Het is een van de meest beeldende manieren om onze huidige levensstijl vast te leggen en door te geven aan de volgende generaties. Ik vind het dan ook altijd heerlijk om oude foto’s te kijken. De kleding die de mensen droegen, hoe hun huizen eruit zagen en wat ze zoal deden… Het komt in een foto een stuk meer tot leven dan wanneer je er alleen iets over leest. 

Sinds de ontdekking van fotografie, hebben er enorme ontwikkelingen plaatsgevonden. Onze foto’s zijn in kleur, digitaal en scherper dan ooit. Als je dat 100 jaar geleden tegen iemand zou vertellen, zou je kei hard uitgelachen worden. Hoewel de techniek tegenwoordig door de meeste mensen als beter wordt ervaren, zijn er ook mensen die vasthouden aan de oude, analoge technieken. Eén van die mensen is Giles Clement, een fotograaf uit Nashville, Tennessee. Hij reist de hele wereld over voor zijn werk en maakt hierbij gebruik van apperatuur die soms wel meer dan 160 jaar oud is.

Met een camera van 160 jaar oud maakte Giles de onderstaande werken. Wij vinden ze echt heel erg mooi! Wil je meer te weten komen over Giles Clement? Bezoek dan zijn website.

8
7
6
5
4
3
2
1

Bekijk ook: Man maakt prachtige fotoserie van zijn vrouw met kanker

Schermafbeelding-2015-12-02-om-16.41.31-760x440

Reageer ook