fb
Damespraatjes Damespraatjes

Food Journalist Karin Luiten: “In Nederland zijn we de weg kwijt over wat gezond is”

Vanmorgen had ik een heel inspirerend interview met een Nederlandse ‘food advocate’. Wie dat is, waar het over ging en wat jullie hierover gaan lezen blijft nog even geheim… Dat lezen jullie volgende week. Tijdens ons gesprek vanmorgen kwam ook een NRC-artikel van het afgelopen weekend ter sprake: het interview met de meiden van The Green Happiness.

The Green Happiness is opgericht door Tessa Moorman en Merel von Carlsberg. De meiden ontwikkelde een levensstijl waarbij plantaardige voeding een centrale rol speelt. Ze hebben inmiddels vier boeken uitgegeven en hebben ruim 200.000 volgers. Niet niks.

Toch is niet iedereen enthousiast over de methode. Eén van deze ’tegenstanders’ is food journalist Karin Luiten. Gisteren was ze te gast bij RTL Late Night en vertelde in het bijzijn van de meiden van The Green Happiness waarom ze geen fan is van hun methode.

Bekijk het gesprek in de onderstaande video om te horen wat Karin en de meiden van The Green Happiness hierover te zeggen hebben. En we zijn ook heel benieuwd naar jullie mening: zijn we in Nederland de weg kwijt wat betreft voeding?

Reageer ook