fb
Damespraatjes Damespraatjes

Flink besparen op je mobiele kosten? Dat doe je zo!

Toen ik voor het eerst een mobiele telefoon kreeg, was het er een waar ik elke zoveel tijd nieuw beltegoed op moest zetten. Ik kon dan weer bellen en sms-en; heel handig en leuk! Wat iets minder handig en leuk was, was dat ik mijn tegoed regelmatig moest opladen en hier relatief veel voor betaalde. Dit heeft me er uiteindelijk ook toe aangezet dat ik een telefoon met abonnement nam. Scheelde mij heel wat tijd en ik was nog goedkoper uit ook! 

Schuld door je telefoon

Bij een telefoonabonnement zit eigenlijk altijd een ‘gratis’ toestel of een toestel waarvoor je maar weinig hoeft bij te betalen. Aantrekkelijk, want wie wil er nou geen ‘gratis’ iPhone?! Zo dacht ik er bij dat eerste abonnement ook over. Maar, toen ik eens ging rekenen wat dat abonnement mij kostte, kwam ik erachter dat je het ‘gratis’ toestel gewoon betaalt over de loop der maanden. En dat hij dus niet gratis is. Sterker nog: je betaalt er zelfs meer voor. Eigenlijk is dit dus gewoon een abonnement met een telefoon op afbetaling en ga je dus een schuld aan. Niet iedereen vindt dit een fijn idee.

Goed en goedkoper alternatief

Gelukkig hoef je niet voor deze abonnementsvorm te kiezen. Je kunt namelijk ook voor een sim only abonnement gaan. Dit houdt in dat je alleen voor de bel-, sms- en internetkosten een abonnement afsluit en dat je er dus geen toestel bijneemt. Het resultaat: je bent maandelijks een stuk goedkoper uit dan wanneer je dezelfde bundel maar dan met toestel zou nemen.

Wanneer je voor een sim only abonnement kiest, krijg je er dus geen telefoon bij en zal je deze zelf moeten aanschaffen. Je kan natuurlijk gewoon de telefoon gebruiken die je al had, of lekker een nieuw toestel kopen. Hier mag je zo lang mee doen als jij wilt, het is tenslotte jouw eigen toestel en je bent er geen schuld door aangegaan.

Waar kies jij voor?

De keuze om voor een sim only of voor een abonnement met toestel  te  gaan blijft een persoonlijke keuze. Toch zijn wij groot voorstander van de sim only abonnementen, simpelweg omdat je goedkoper uit bent en omdat je geen lening aangaat. Hoe denk jij hierover en wat voor abonnement heb jij momenteel? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Wil je meer informatie over sim only-abonnementen? Kijk dan op Mobiel.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook