fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fieke: “Mijn man controleert mij de hele dag en is overbezorgd”

Toen Fieke op haar tenen voor het schap met de wijn stond, en ze de bovenste fles niet kon pakken, was William haar reddende engel. Ze draaide zich om, keek naar hem terwijl hij de vino pakte en ze was verkocht. Maar na ruim vijf jaar is ze wel een beetje klaar met zijn behulpzaamheid en zijn bemoeizucht. “Hij belt me zelfs vanaf zijn werk of ik de luier van ons dochtertje niet vergeet te verschonen. ‘Aaarggg’ denk ik dan.”

Voordat Fieke William ontmoette had ze een relatie van Erwin, een man die zichzelf continu centraal zette en voor het gemak zijn omgeving vergat. “Het was zelfs zo erg, dat hij mijn verjaardag vergat. Ging ‘ie gewoon zonder me te feliciteren naar zijn werk. Hij vond verjaardagen onzin. Vriendinnen werden tot op het bot verwend door hun kerel, en ik kreeg de belofte ‘dat het cadeautje nog kwam’.”

Onafscheidelijk

Hoe anders is dat met William. Voor het wijnschap in de supermarkt raakten ze aan de praat en voelden ze allemaal de vonk overspringen. Ze wisselden telefoonnummers uit en waren onafscheidelijk sinds die dag. Ze nam afscheid van Erwin en na twee jaar trouwde ze met William. Een onvergetelijke bruiloft waar ze het stralend middelpunt was. “William draagt me op handen. En aanvankelijk was dat zo fijn. Ik genoot van zijn aandacht, vond het heerlijk dat hij zoveel aandacht voor me had en zo lief voor me zorgde.”

Benauwend

Als Olivia wordt geboren zijn ze dolblij met hun kleine meisje. De kraamweken vliegen voorbij en Fieke hoeft niets te doen anders dan lekker in bed te blijven liggen. Haar man rent en vliegt voor haar en is apetrots op zijn vrouw. “Ik mocht nog geen kop thee zetten, alles deed hij voor me. Hij had speciaal vrij genomen zodat hij me kon helpen.” Dat klinkt heerlijk natuurlijk, maar het benauwde Fieke ook. Ze dacht dat het na een tijdje wel minder zou worden. Maar niets is minder waar.

App een foto schat!

Toen William weer naar kantoor ging, belde hij om de haverklap naar zijn vrouw. “Dan vroeg hij of alles goed ging en of ik niet vergat Olivia haar luier te verschonen. Alsof ik dat niet zou kunnen. Ook vraagt hij me of ik foto’s wil appen zodat hij kan zien dat het goed met zijn dochter en vrouw gaat. Hij is overbezorgd en eerst vond ik dat charmant maar nu gaat het me toch wel een beetje mijn keel uithangen. Hij is als de dood dat Olivia van de commode afvalt of dat ik wegloop als Olivia in het badje zit. Hij blijft erop hameren dat ik haar niet alleen mag laten. Soms komt hij onverwachts thuis van zijn werk en ik heb dan het gevoel dat hij me controleert.”

Oppas? Hell no!

Fieke probeert het gesprek met haar overbezorgde man aan te gaan maar dat valt niet mee. Hij blijft benadrukken dat hij het beste voor zijn dochter wil en dat gevaar altijd op de loer ligt. Dat Fieke mans genoeg is om voor haar dochter te zorgen, gelooft William wel, maar hij neemt liever het zekere voor het onzekere. “Ik wil graag een oppas inhuren zodat ik weer eens samen met William op pad kan gaan, maar dat wil hij niet. Hij vertrouwt vreemde mensen niet en vergeeft het zichzelf nooit als er iets tijdens het oppassen gebeurt. Hij heeft ook liever niet dat mijn ouders oppassen omdat hij vindt dat zij nonchalant zijn. Alleen zijn ouders mogen heel soms op Olivia passen.”

Scheten latende man

Fieke baalt van de situatie en wil dat ze een gewoon leven leiden zoals hun vrienden dat ook doen. “Zij gaan op een normale gezonde manier om met hun kinderen. Zien niet continu gevaar. Ik wil net zo leven, ik wil dat Olivia zelf haar grenzen gaat ontdekken en daar hoort vallen en opstaan bij. Zoals William nu met onze dochter omgaat, wordt het een bang, afhankelijk meisje. Soms he, soms verlang ik naar een op de bank scheten latende man die volledig opgaat in een doodsaaie voetbalwedstrijd en anderhalf uur lang geen oog heeft voor zijn vrouw en dochter. Maar dat gaat met William nooit gebeuren. Never ever.”

Wat raad jij Fieke aan? Moet ze zich niet zo druk maken en genieten van alle aandacht die haar man voor haar en hun dochtertje heeft? Of snap je dat zijn over bezorgdheid haar de keel uitkomt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

7 reacties

Noëlla -

Bij hem weggaan!!!!!!!!!!!!!

Kevin -

Bij hem weg gaan , want dat gaat nog erger worden .
Nu onmiddelijk de stap zetten en hem verlaten .
Dat is geen leven hoor

Bea -

Ik herken heel veel. Als je er niets aan doet, desnoods met een deskundige erbij, gaat dat ten koste van jou en je kind. Je voelt zelf al dat je kind een onzeker persoon gaat worden.
Ik ben blij dat ik mijn relatie heb verbroken en mijn kinderen veel van mijzelf heb mee kunnen geven en wat minder van de angst en controledrang van hun vader hebben meegekregen.
Praat er met je man over en schud hem wakker. Laat hem ontdekken waarom hij die angst heeft. Hij moet aan zichzelf werken om jullie relatie goed te houden en jullie kind met zelfvertrouwen groot te brengen.

Vermeiren Annick -

Een ideale man zou hij zijn voor mij! Ze zijn zeldzaam, ik zou hem koesteren!

Martine -

Heel hard wegrennen. Dit is geen bezorgdheid maar absolute controle zowel voor jou als voor jullie kindje. De foto’s zijn ervoor dat hij ziet waar je bent. Ik weet er alles van, heb het geleefd.

Marieta -

Zou er gek van worden,zou een week alleen met d’r weg gaan laat hem maar lekker thuis

Fenny -

Pfff ik zou het spaans benauwd krijgen,hij kon kiezen of delen of normaal doen of koffertje pakken,wat hij doet is niet goed voor jullie dochter en voor je zelf.

Reageer ook