fb
Damespraatjes Damespraatjes

Felien is jaloers op vriendin die veel is afgevallen: “Mij lukt het niet en haar wel”

jaloers op vriendin

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die veel afvallen, niet alleen kilo’s verliezen, maar ook vriendinnen. “Daar kan ik me sinds een paar dagen helemaal in vinden. Afgelopen weekend had ik een etentje met een vriendin die ruim vijftien kilo kwijt was. Heel knap gedaan en het is haar volledig gegund, maar ik merk aan mezelf dat ik heel erg jaloers op haar was. Niet leuk en niet zoals het hoort bij een vriendin; maar toch is het zo…”, vertelt Felien. 

Felien is al jaren enorm aan het jo-jo’en. “Als student en net-werkende was ik heel slank. Ik lette enorm op mijn voeding, ging elke avond sporten en had een actief leven.” Daar kwam verandering in toen ze fulltime ging werken en kinderen kreeg. “Ik had geen tijd meer om elke avond in de sportschool te staan. En na een lange dag werken en zorgen voor de kinderen, had ik meer trek in een bord pasta dan in een gestoomd visje met broccoli.”

Heel frustrerend

Langzaam maar zeker komt Felien steeds een paar kilo aan. “Dat gaat best geleidelijk, maar over een paar jaar is het veel. Ik ben nu zeker vijftien kilo zwaarder dan toen ik studeerde. Op zich heel normaal om wat zwaarder te worden, maar idealiter zou ik er tien kilo af willen. Al jaren val ik steeds een paar kilo af, ga weer ‘gewoon’ eten en kom de verloren kilo’s vervolgens weer aan. Uiteindelijk kom ik altijd weer uit op datzelfde, te hoge, gewicht. Heel frustrerend!”

Steeds weer opnieuw

Felien weet diep van binnen wel dat er maar één manier is om duurzaam af te vallen. “Tja, dat is toch echt door gezonder te eten en meer te bewegen. En dat ook vol te houden! Mijn valkuil is dat ik best een paar weken of zelfs maanden streng voor mezelf kan zijn, maar dat ik uiteindelijk toch verval in mijn oude gewoontes. En dan begint het gewoon weer opnieuw: wat afvallen en vervolgens gewoon weer aankomen. Mijn garderobe is zelfs aangepast aan mijn wisselende gewicht, haha!”

Nieuwe lifestyle

Momenteel zit Felien in haar wat ‘zwaardere’ periode. “Mijn wake-up call moet weer even komen zeg maar, haha!” Des te moeilijker vond ze het om afgelopen weekend tijdens een etentje met vrienden te zien hoe haar vriendin Eva ruim vijftien kilo kwijt was. En niet voor een paar weken, maar al maanden lang. “Ze volgt geen speciaal dieet, maar is gewoon gezonder gaan leven. Zo schrapte ze alle snelle suikers, dronk nauwelijks nog alcohol en had het padellen helemaal ontdekt. ‘Het is dus echt gewoon mijn nieuwe lifestyle. Een gewoon dieet zou ik nooit volhouden’, zei ze met trots in haar ogen. ‘Daarom kan ik het ook zo lang volhouden’.”

Jaloers op vriendin

Felien gunt haar vriendin natuurlijk het beste. “En toch kon ik het niet hebben dat ze maar over het afvallen en haar gezondheid bleef praten. Uit beleefdheid luisterde ik wel en stelde wat vragen, maar diep van binnen voelde ik een soort woede. Woede over het feit dat het haar wel lukte en mij niet. Woede over mijn constante falen en haar succes. Ik was gewoon hartstikke jaloers en daar schaam ik me dan weer voor. Volg je het nog? Haha!”

Wil ik ook

Dat Felien jaloers is op haar vriendin, heeft ze niet uitgesproken naar haar. “Daar heeft zij niks aan. Misschien heeft ze dan ook geen zin meer om er nog met mij over te praten. Dat zou ik naar vinden, want ik ben heel blij voor haar. Maar voor mezelf niet. Ik zou ook zo graag in die lekkere afval-flow willen komen en net als Eva honderduit praten over hoe het mij nu wél gelukt is. Dat lijkt alleen verder weg dan ooit…”

Gouden tip

Ook nu neemt Felien zich weer voor om het roer om te gooien. “Door niets te doen val ik ook niet af. Ondanks dat ik weet dat de kilo’s er over een jaar waarschijnlijk toch wel weer aan zitten, ga ik het toch weer proberen. Hopelijk beklijft het dit keer wel, maar veel vertrouwen heb ik er niet in. Mocht iemand dit lezen en de gouden tip hebben; ik houd me warm aanbevolen.”

Deel je verhaal!

Ben jij ooit veel afgevallen? Dan komen we graag met je in contact voor onze nieuwe rubriek. Stuur een mail naar [email protected] om jouw verhaal (anoniem) bij ons te delen.

Afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Iemand die zegt een probleem te hebben met haar gewicht en in een interview drie keer ‘haha’ zegt kan ik niet serieus nemen. Er is overduidelijk een gebrek aan intrinsieke motivatie.

Reageer ook