fb
Damespraatjes Damespraatjes

Er feestelijk uitzien als je niet van jurken en rokken houdt, hoe doe je dat?

Het liefste zou ik mij elke dag van top tot teen in de meest chique kleding en sieraden steken. Rijke stoffen, mooie ontwerpen en blinkende accessoires. Prachtig mooi vind ik dat! Helaas is dit echt niet altijd mogelijk… Met twee kinderen en een razend druk leven ben ik blij als ik überhaupt een beetje fatsoenlijk de deur uit kan. Herkenbaar voor meer van jullie, neem ik aan 😉 Niet elke vrouw staat er zo in als ik. Heel wat van mijn vriendinnen hebben helemaal niks met dat getut. Jurken en rokjes zijn niet aan hen besteed en dat is natuurlijk helemaal prima! Wel lopen ze er tegenaan dat ze het tijdens feestelijke momenten lastig vinden om zich extra speciaal te kleden. Hoe doe je dat, er feestelijk uitzien als je niet van jurken en rokken houdt?!

Er feestelijk uitzien

Laten we vooropstellen dat je er in elke outfit mooi uit kunt zien! De beste manier om er stralend uit te zien, is door het opzetten van je allermooiste glimlach. Met een vriendelijke en positieve uitstraling ben je écht op je aller, aller mooist. En laat niemand je iets anders wijsmaken! In dit artikel kijken we naar feestelijke looks die tegelijkertijd heel erg stoer zijn. Denk bijvoorbeeld aan items als een gave Mac jeans of een fraaie Reset jas: alles behalve tuttig en toch heel geschikt voor als het moment vraagt om een bijzondere look.

Lingerie

Laten we beginnen bij het begin: je lingerie. Hoewel je lingerie tijdens het kerstdiner natuurlijk niet zichtbaar is, geeft het bijna elke vrouw een goed gevoel als haar ondergoed goed verzorgd is. Het is het eerste wat je aantrekt en het laatste wat je uittrekt en hier aandacht in steken doet meer met je dan je denkt. Het hoeft niet super sexy te zijn, als er maar geen gaten inzitten en jij je er prettig in voelt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de lingerie goed past, dat wil zeggen niet te groot of te klein en de juiste cupmaat. Lingerie die niet mooi past, heeft vaak een negatieve invloed op de rest van jouw outfit. Dat is natuurlijk zonde! Enne, wij weten zeker dat je partner ook heel blij wordt van een extra verzorgd setje 😉

Jumpsuit

Wanneer je je niet helemaal prettig voelt in een jurk of rok, kan je dit het beste gewoon achterwege laten tijdens feestelijke momenten. Voel je niet verplicht om wel een jurk of rok aan te doen, puur en alleen omdat dit bijvoorbeeld de dresscode is. Er zijn heel veel manieren waarop je het gebruik van jurken en rokken kunt vermijden, zónder qua outfit uit de toon te vallen bij de rest van de groep. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een jumpsuit gedacht? Een jumpsuit is een broekpak en momenteel zijn ze helemaal hip! Wist je bijvoorbeeld dat mijn moeder op mijn huwelijk een blauwe jumpsuit droeg? Ze zag zeer elegant uit, zónder dat ze een jurk of rok droeg.

Pantalon

Vind je een jumpsuit ook nog wat te gekleed? Ga dan voor een klassieke pantalon. Zwart is een mooie en veilige kleur, maar heb je al eens aan een rode of witte pantalon gedacht? Dit zijn kleuren die je outfit meteen heel chique en gekleed maken en ik weet zeker dat meerdere gasten jou om je shop-adresje zullen vragen! Zelf heb ik een witte pantalon die ik graag draag naar bijzondere gelegenheden. Nog nooit heeft iemand mij gevraagd waar mijn jurk of rok was! Begin je al te geloven dat je er feestelijk uit kan zien zonder jurkjes en rokjes?

Gebreide trui

Boven een pantalon kan je eigenlijk alles aan. Alles? Ja, alles! De meest voor de hand liggende keuze lijkt misschien een fraaie blouse en eventueel een blazer, maar ook hier geldt: alleen doen als jij je daar prettig bij voelt. Wist je dat een gebreide trui in dezelfde kleur als de pantalon er ook heel cool bijstaat? Kies bijvoorbeeld voor een beige-kleurige pantalon en combineer hem met een gebreide kabeltrui. Stop de onderkant van je trui in de voorkant van je broek. De achterkant van de trui laat je gewoon loshangen. Rol de mouwen een beetje op en draag eventueel een mooie armband. Trust me: jij gaat de blitz maken. En dat met een comfortabele trui en een fijne pantalon. Maak het geheel af met mooie schoenen. Geen zin in hoge pumps? Een klassieke ballerina is net zo mooi.

Praat mee

Wat vind jij een leuke outfit om tijdens feestelijke momenten te dragen? En voel jij je weleens verplicht iets aan te trekken waar je eigenlijk geen zin in hebt? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Lees ook: Zo verwijder je zelf gelnagellak!

Reageer ook