fb
Damespraatjes Damespraatjes

Extreme drukte op Schiphol: zowel TUI als Corendon schrappen alle vakantievluchten

drukte schiphol vluchten schrappen

Gisteren Twitterde NOS verslaggever en presentator Malou Petter dat het bij de incheckbalie voor vluchten naar Curacao weer erg druk was. “De incheckbalie naar Curaçao vanochtend. Opnieuw lange rijen.”, staat er bij een foto waarop het duidelijk druk is. En dat terwijl Curacao code oranje kreeg om reizigers te ontmoedigen in het vliegtuig te stappen.

Aangescherpt reisadvies

Reisorganisaties TUI als Corendon stoppen daarom met vliegen naar de zon en de sneeuw. TUI vloog nog op de Canarische Eilanden en de Antillen en Corendon alleen nog op Bonaire. Het Ministerie van Buitenlandse zaken meldt dat deze plekken aanvankelijk een geel reisadvies, maar inmiddels is dit aangescherpt naar oranje.

Verklaring

Om onnodig reizen tegen te gaan wil Cora van Nieuwenhuizen (minister van Infrastructuur) een speciale verklaring invoeren waarmee reizigers kunnen aangeven of hun reis noodzakelijk is. In een brief aan de Tweede Kamer laat ze weten deze mogelijkheid te onderzoeken. Het gaat hier voor nu alleen om mensen die vanuit Nederland naar het buitenland willen. Hoe een dergelijke verklaring eruit zal zien en wanneer deze moet worden ingevuld is nog niet duidelijk. Dit wordt onderzocht.

Praat mee

Had jij nog een vakantie in de planning staan? En moet jij deze nu annuleren? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding boven artikel: Malou Petter via Twitter

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook