fb
Damespraatjes Damespraatjes

Experiment: dit gebeurt er als je je dieet volledig door een afval-app laat bepalen

Acht maanden na mijn zwangerschap voel ik me weer zo goed als de oude. Mijn hormonen lijken weer een beetje terug te zijn gegaan naar hun oude levels en ook mijn dagindeling is weer bijna hetzelfde als voorheen. Heel fijn! Eén ding waar ik nog wél aan merk dat ik een kind heb gekregen, is het getal op de weegschaal. Ik ben nog echt zwaarder dan voor ik aan de zwangerschap begon.

Afvallen en toch genieten

In februari ben ik daarom begonnen met het gebruik van een app waarin ik mijn voeding bijhoud. Heel fijn, want zo zie ik precies hoeveel calorieen, vetten, koolhydraten en eiwitten ik heb gegeten. Sinds het half februari ben ik nu 4 kilo kwijt en verlies ik langzaam nog steeds gewicht. Het gaat niet snel, maar het werkt wel. Ook fijn: als ik in het weekend wat meer dan normaal eet, zitten de kilo’s er niet meteen weer dubbel aan. Hierdoor val ik af en kan ik toch genieten.

Werken extreme afval-apps?

Maar, je hebt ook extremere afval-apps. Apps die je precies vertellen wat je moet eten en hoe veel je moet bewegen. Lekker makkelijk omdat je zelf niet meer hoeft na te denken? Ja, zeker! Maar zorgt het ook voor langdurig gewichtsverlies?

Marije van het YouTube-kanaal Ditgebeurterals besluit het te proberen. Benieuwd of het werkt? Dat zie je in deze video!

Heb jij dit ooit gedaan?

Heb jij ooit geprobeerd af te vallen door een app? Zo ja, welke en hoe werkte dit voor jou? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook