fb
Damespraatjes Damespraatjes

Even een shake naar binnen als gezonde en natuurlijke maaltijdvervanger

Afvallen doe je door minder te eten en meer te bewegen. De wijze woorden die mijn vader altijd sprak. Een waarheid als een koe. Maar er zijn perioden in het leven dat het allemaal niet zo simpel is. Dat je net even wat drukker bent dan anders. Dat gezonde maaltijden erbij inschieten.

Ik leid een actief leven. Druk en vol. Als freelance schrijver werk ik hard en zorg ervoor dat ik gezond blijf. Dat doe ik door te sporten. Dagelijks fiets ik, zowel op een spinning- als op mijn snelle buitenfiets en twee keer in de week doe ik aan krachttraining. Als ik niet sport, voel ik me niet fijn.

Gezonde tussendoortjes

Naast mijn lijf in beweging te zetten, let ik goed op wat ik eet. Mijd zoveel mogelijk suiker en daarvoor in de plaats schep ik veel groenten op. Maak ik zelf soep van courgettes, tomaten, wortelen en andere gezonde ingrediënten die ik in huis heb. Omdat ik zoveel sport, zorg ik dat veel van mijn eten prep. Dat houdt in dat ik altijd gezonde tussendoortjes klaar heb staan. Zoals die groentesoep. Maar ook gekookte eitjes. Gebakken kipfilet. Met die voedingsmiddelen vul ik mijn eiwitten aan. Voor mij van levensbelang dat ik gezonde hapjes klaar heb staan omdat als ik gesport heb, ik gier van de honger. Dan moet ik eten. En als ik niets gezonds voor handen heb, ben ik bereid te zwichten voor minder gezond voedsel. Waarvan ik achteraf dan weer spijt krijg.

Shake it baby

Sinds kort kan ik dat ondervangen door Shakeplus in huis te hebben. Deze shake zit vol belangrijke bouw- en voedingstoffen en ondersteunt en herstelt mijn lijf na een sportieve inspanning. Wat fijn is dat het snel klaar is en als ik na het sporten meteen door moet naar een afspraak, dan neem ik het mee. Het vult gelijk goed en ik heb geen trek meer daarna. Ik neem Shakeplus ook voor een training. Als ik weet dat het een zware training wordt en ik vermoed dat ik wel iets extra’s kan gebruiken. In tegenstelling tot sommige andere maaltijdvervangers, vind ik deze shake lekker door zijn natuurlijke smaak. Bovendien zijn er geen geur-, kleur-, smaak- of zoetstoffen aan toegevoegd.

In de trouwjurk

Toen een vriendin zei dat ze voordat ze ging trouwen een paar kilootjes kwijt wilde, heb ik haar de shake aangeraden. Ze verving haar lunch door een shake en paste binnen no-time in haar trouwjurk en zag er stralend uit. Een perfecte aanvulling op de rest van je voeding en wat fijn is dat je zeker weet dat je alle broodnodige bouw- en voedingsstoffen binnenkrijgt. Daardoor functioneer je gewoon beter.

In mijn geval is dat heel fijn. Ik kom altijd uren in een dag tekort en heb mijn slaap al tot een minimum teruggeschroefd. Maar als je altijd maar wilt doordenderen is het wel belang goed voor jezelf te zorgen. Want anders gaat het mis en dat is onnodig. Dus ik shake zo nu en dan even.

Hoe zorgen jullie goed voor jezelf als je een drukke periode hebt? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook