fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eva’s man doet mee met corona-rellen: “Het maakt ons huwelijk kapot”

corona-rellen

Nou, mijn man is dus één van die relschoppers. Ik schaam me werkelijk helemaal dood en weet me geen raad met mezelf. Ik kan er met niemand over praten en weet niet waar ik het zoeken moet.” Eva neemt een trek van haar sigaret, ze is op van de zenuwen. “Het ergste is dat hij op televisie was te zien in een item over de corona-rellen. Mijn telefoon heb ik uitgezet, het liefst kruip ik onder een grote steen.”

“Marius trok van het weekend zijn jas aan en zei dat hij naar de stad ging. Ik vroeg hem nog wat hij daar ging doen. Hij mompelde wat en vertrok. Ik vond het eigenlijk wel lekker dat hij even wieberen was, door die corona zitten we al maanden op elkaars lip en dat doet ons huwelijk nou niet bepaald goed.”

Betrokken bij de corona-rellen

Terwijl Marius weg is, maakt Eva het zichzelf gezellig. Ze kijkt haar favoriete Netflix serie en laat daarna het bad vollopen. Pakt een tijdschrift en zakt tevreden in het warme water. Ze schrikt op als Marius de badkamer in strompelt. Hij ziet er angstaanjagend uit. “Zijn gezicht zat onder het bloed en zijn handen waren kapot. Ik schrok me rot.” Als snel wordt duidelijk dat Marius een van de relschoppers bij de corona-rellen is. Eva wordt woest als hij dat vertelt. “Marius is sowieso niet vies van een knokpartijtje en voor de duvel niet bang. Voordat de corona uitbrak, ging hij elk weekend met zijn maten naar voetbal en belandde regelmatig in opstootjes en rellen. Op de een of andere manier heeft hij dat nodig om te ontladen. Nu hij al maanden binnen zit en niet naar voetbal kan, is hij onrustig, chagrijnig en agressief. Ik durf er niets van te zeggen omdat ik bang ben dat hij naar mij uithaalt.”

In het journaal

Eva verzorgt de verwondingen van Marius en vraagt hem wat er is gebeurd. “Hij was pisnijdig en snauwde dat ik maar naar het nieuws moest kijken. Dat deed ik en mijn mond viel open toen ik zag waarin Marius zich had gemengd. Social media ontplofte en toen de beelden werden vertoond. Het ergste is dat hij is te zien in het Journaal. Ik ben als de dood dat vrienden en familie hem herkennen. Om die reden heb ik mijn telefoon uitgezet.”

corona-rellen

Kort en klein

’s Avonds probeert Eva met Marius te praten. Ze vraagt hem wat hem bezielt, of hij wel goed bij zijn hoofd is. “Het kan hem zijn baan kosten. Zelf werk ik in de zorg en ik zie telkens weer wat corona met mensen doet. Hoe het virus om zich heen grijpt en mensen doodziek en vechtend voor hun leven in het ziekenhuis liggen. En dan slaat mijn kerel de boel kort en klein omdat hij tegen de avondklok is. Onbegrijpelijk.” Inmiddels is Eva erachter dat Marius niet eens weet waarom hij heeft gevochten. De discussie over de coronamaatregelen interesseert hem niet, het gaat hem vooral om het vechten en dingen kapot maken. “Ik heb hem geprobeerd uit te leggen hoe belangrijk het is dat we ons als samenleving aan de regels houden om er zo voor te zorgen dat we corona de wereld uitkrijgen. Het gaat echt niet sneller als winkels worden geplunderd en mensen in elkaar worden geslagen.”

Frustratie

Eva weet niet waar ze het zoeken moet. De sfeer in huis is om te snijden en haar huwelijk staat onder grote druk. “Ik geloof niet dat ik verder wil met Marius. Ik geneer me voor zijn gedrag, ik ben zelfs een beetje bang voor hem. Wat nou als hij zijn frustratie op mij botviert?”

TOEVOEGING: MARIUS IS INMIDDELS BEKEND BIJ DE POLITIE.

(de namen van Eva en Marius zijn om privacyredenen gefingeerd)

Wat vind jij dat Eva moet doen nu ze weet dat haar man deelnam aan corona-rellen? Marius ogenblikkelijk verlaten of hem helpen? Is deze man nog te helpen? Praat met mee in de comments onder dit artikel.

Lees ook: Mijn hart huilt – we vechten niet alleen tegen het virus, maar starten een oorlog tegen onszelf

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

9 reacties

Annet -

Watt erg om zo’n nacistische man te hebben. Ik geloof goed dat het ook voor jou moeilijk is. Mijn advies zou zijn ga bij die man weg. Nu kuurt hij zijn agressie af zogenaamd voor de coronsmaatregelen. Als hij zijn agressie niet meer kwijt kan bij protesten of voetbal pakt hij jou of jouw familie. Sterkte

Bart -

Eva , wat heeft jou aangetrokken in deze man ,waarachter jij je verschuilt.
Als hij zijn agressie kwijt wil laat hij beginnen met zijn eigen huis en eigen auto als hij die heeft , maar laat mensen die thuis zitten niet opdraaien voor zijn krankzinnige daden waarachter jij je ook verschuilt.
SCHANDE

Willemien -

Koos, niemand neemt iemands vrijheid af. Jullie kunnen overdags nog steeds weg, jullie hebben alleen maar een avondklok. Die van hun vrijheden worden ontnomen zijn de mensen in de gevangenis, de covid-patienten die door dommeriken zoals demonstranten / feestgangers in het ziekenhuis liggen. Jullie hebben nog geen echte LOCK-DOWN mee gemaakt zoals wij hier in Spanje. Je hond uitlaten? Mmm je mocht tot 50 mtr van je huis af met een grote Herdershond niet te doen en geloof il heb alles geprobeerd om weg te snieken. Apotheker, bewijs van medicijn laten zien. Supermarkt, maar 1 persoon en bewijzen. Eerste hulp? Je kwam niet eens binnen als hetniet ernstig was/is. Doktor, die belt je en kun je alles tlf bespreken. Wij mochten pas in Mei naar buiten in dit geval de kinderen van 10 tot 11 onder begleiding van 1 pers. De oudere van 12 tot 13.00. Dus joh hou op over vrijheid wegnemen.

marit -

Koos hopeloos heet jij zeker, denk je nu echt dat je door slopen en vernielen van andere mensen hun eigendommen je je zin kunt doordrijven. weer 1 die niet geleert heeft wat nadenken is triest hoor. Gelukkig worden deze raaddraaiers nu eens wel hard aangepakt, levenslang schade terugbetalen die aangericht is als dat leuk vooruitzicht is. hoop dat deze gewonden van de rellen erg lang op hulp moeten wachten, misschien dat ze dan wakker worden .

John -

Volgens mij heeft dat rellen niets met strijden om vrijheden te maken. Dit zijn jongen die winkels leegroven en hun frustraties botvieren op eigendommen van onschuldige ondernemers. Ze duperen ondernemers die het op dit moment al zwaar hebben. Dit is gewoon crimineel gedrag. Ik hoop dat de ouders van de jongeren wakker zijn geschud ondertussen.
Ik hoop ook dat deze Eva vooral voor zichzelf kiest.

Anne -

Ach Koos .. jij bent compleet kansloos! Als je niets beters te doen hebt dan loop eens mee op een corona afdeling in het ziekenhuis of in het verpleeghuis. Na een half uur piep je wel anders en laat je deze achterlijke uitspraken achterwege ..

Iris -

Koos kansloos…
Dit heeft niks met de maatregelen of protesteren te maken zoals al in het artikel staat. Het gaat om vernielen en agressie. Zijn bloedeigen vrouw werkt in de zorg. Als een van jouw dierbaren iets overkomt en er is politie, brandweer of een ambulance nodig wil je ook dat ze zsm komen. Wat kunnen deze mensen doen aan de regels die opgelegd zijn?! Wat kunnen de winkeleigenaren en de horeca zaken er aan doen?! Juist, niks.. ze lijden nog meer dan een simpele ‘marius’ . Ik hoop op een scheiding en een dik strafblad en boete waar uiteraard alleen hij voor op draait.

Sandra -

Prosteren is iedereen zijn recht, maar dit gedoe heeft niets meer met protesteren te maken, vernielingen, moedwillig kwaad doen, winkeliers nog meer de vernieling in helpen, goh wat stoer zeg….dit is geen protesteren meer, het maakt mij erg verdrietig en voel ik zelfs plaatsvervangende schaamte,

Koos -

Dankzij Marius krijgen we misschien ooit weer eens wat terug van onze opgegeven vrijheden. We moeten demonstreren met z’n allen. Marius geeft het goede voorbeeld. Wellicht dat Eva de volgende keer mee kan naar het Museumplein, koffie drinken.
We hebben nu strijders nodig, geen toekijkers!

Reageer ook