fb
Damespraatjes Damespraatjes

Er ’s winters stijlvol uitzien is voor veel vrouwen een uitdaging. Hoe pak je het aan (zonder het koud te krijgen)?

Yes, het is weer zover: mijn favoriete tijd van het jaar is aangebroken. Ik ben dol op het najaar en kijk hier tijdens de warme zomerdagen altijd reikhalzend naar uit. Waar bijna heel Nederland blij was met de ongelofelijke hitte van afgelopen zomer, probeerde ik ‘de hel van ’63’ te visualiseren. Erg lastig wanneer het buiten 38 graden is. Gelukkig ligt de zomer officieel achter ons en kan het grote genieten beginnen!

Hoewel ik dol ben op de koudste maanden van het jaar, moet ik toegeven dat dit alleen het geval is wanneer ik me lekker warm kan aankleden. Mooie warme pantalon of een dikke panty, een jurkje met een fijn jasje of een stijlvol wollen vest en natuurlijk een warme winterjas voor buiten op de fiets. Zo komen we de winter wel door!

Ik hoor van veel vrouwen dat ze het lastig vinden om er in het najaar elegant uit te zien: “hoe kan ik er nou vrouwelijk uitzien in een dikke trui met een lompe winterjas?”. Goede vraag! Ik geef je hier graag een paar mooie voorbeelden van hoe het ook kan.

Gebreide trui op een stijlvolle pantalon

Als je dacht dat een gebreide trui nooit vrouwelijk kan zijn, heb je het mis! Door een nauwsluitend model te kiezen en deze op een nette pantalon te dagen, heb je een warme outfit die ook nog eens geschikt is voor op kantoor. Deze look is afkomstig van Penn and Ink.

1

Oversized sweater

Vind jij het ook altijd zo heerlijk om de trui van je man of vriend op de bank te zitten? Die van mij kon er wel eens gek van worden dat zijn truien altijd in mijn bezit waren en ik heb daarom zelf ook maar wat oversized sweaters aangeschaft. Deze zijn helemaal in en je hoeft dan ook zeker niet in te leveren op het gebied van stijl. Ook dit exemplaar is van Penn and Ink.

2

Doe de French-tuck

“Een French watte?!” vroeg mijn moeder toen ik haar uitlegde hoe het heet wanneer je de voorkant van je shirt, trui of top in je broek stopt. Het heet een French-tuck en zorgt ervoor dat elke outfit je beter staat. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit voorbeeld van Cambino.

3

Wat vind jij?

En, heb ik je ervan overtuigd dat je er in het najaar stijlvol uit kunt zien zónder het koud te hebben? Ik kan me bijna niet voorstellen van niet 😉 Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Reageer ook