fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elske haar nieuwe buurman is een veroordeeld pedofiel: “Wat zeg ik tegen mijn tienjarige zoon?”

John leek haar zo’n aardige man. Twee maanden terug stond hij voor haar deur. Stak een warme hand uit en stelde zich voor. “Ik ben de nieuwe buurman.” Elske had gevraagd of er ook een buurvrouw was. Nee. Hij kwam er alleen wonen. Kortgeleden hoorde Elske dat hij ooit is veroordeeld voor pedofilie. “En daar schrok ik best van.”

Toen John bij haar aan de deur stond, nodigde Elske hem gelijk uit voor een kop koffie. “Ik hoef geen beste vrienden met mijn buren te zijn, maar vind het wel fijn als we elkaar kennen. Als de nood aan de man is, kunnen we elkaar helpen.” Jarenlang woonde in het huis van John een oudere dame. Elske hield haar in de gaten. “Ze had een dochter maar die woonde aan de andere kant van het land. Als er echt iets ernstigs met mijn buurvrouw was, had ik het nummer van haar dochter en kon ik haar bellen. Mijn buuf overleed drie maanden geleden.”

Pedofiel
Het is dan altijd maar weer afwachten wat er naast je komt wonen. “Toen ik John zag, was ik blij. Hij deed gelijk heel leuk tegen mijn kinderen. Maakte een grapje en praatte met ze.” Alles prima dus. “Ja,” knikt Elske, “totdat een overbuurvrouw mij ineens vertelde dat John ooit is veroordeeld voor pedofilie. Hij zou jonge kinderen hebben begluurd en benaderd in het zwembad.” Elske legt het naast haar neer en vond het vervelend dat er zo over haar buurman werd geroddeld. “Maar opeens viel het me op dat hij steeds vaker vroeg of mijn zoon Timor van tien jaar thee bij hem kwam drinken. Of hij vroeg of mijn zoon met hem wilde gamen. Timor ging graag naar hem toe, vond hem aardig. Ik vond dat ik niet zo paranoia moest doen.”

Mooi jongetje
Als Timor op een dag terugkomt van een buurman-bezoek, draalt hij in de keuken. “Ik vroeg wat er was. En toen kwam het hoge woord eruit: John had gezegd dat Timor een heel mooi kind is. Timor vond dat niet prettig en was naar huis gegaan. De alarmbellen rinkelden nu luid. Maar ja, wat zeg je tegen je kind? Je mag niet meer naar de buurman want misschien gaat hij aan je zitten? Waarschuw je je kind en raad je hem aan als de buurman iets doet wat niet goed voelt, dat hij dan naar huis komt? Of verbied je je kind nog langer naar de buurman te gaan?”

Geen risico
Elske heeft voor het laatste gekozen. “Ik vind het laf, maar ik moet er niet aan denken dat John aan mijn zoon zit. Ik weet ook dat niet alle pedofielen seksuele handelingen met jonge kinderen willen hebben, dat kijken voldoende bevrediging geeft, maar ik neem geen risico. John heeft me al een aantal keer gevraagd waarom Timor niet meer langskomt, en ik antwoord ontwijkend. Mompel dat hij bij vriendjes speelt. Ik heb gewoon niet de moed John de waarheid te zeggen. Terwijl dat misschien heel veel zou ophelderen. Ik zit er echt mee, want ik wil de buurman niet buitensluiten, maar moet voor mijn kind kiezen.”

Wat zou jij doen als je in Elske haar schoenen stond? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Emmie -

Ik zou niet weten hoe ik zou reageren. Ik heb nog nooit in dezelfde situatie gezeten. Gelukkig weten de anderen dat wel..

Belangrijk dat je je kind niet blootsteld aan een situatie waarin het mis kan gaan voorkom je nu.
Centrum seksueel geweld kan misschien ook tips geven. je kunt vriendelijk blijven en burencontact onderhouden, maar blijf handelen in het belang van je kind

Joris -

Is hij daadwerkelijk veroordeeld of is dat een gerucht?

Marianne -

Ik zou het op de man zeggen wat ik gehoord heb over hem en daarom mijn zoon niet meer komt Omdat hij nooit het recht heeft om aan mijn kind te zitten En dat mijn zoon gelukkig naar mijn toekwam .Heb dit ooit ook mee gemaakt Dus een gewaarschuwd mens telt voor twee iedereen blijft sorry dat ik dit zo zegt met zijn poten van kinderen af

Heidie -

Ik zou geprobeerd hebben uit te zoeken of hij inderdaad veroordeeld was, maar na het incident waarbij de zoon zich zo onprettig voelt, zou dat mij genoeg zeggen. Het zal wel waar zijn, in elk geval is het een viezerik want geen normale man gaat jongens over de been strijken en zeggen dat ze mooi zijn. Dat zou ik hem trouwens ook direct hebben gezegd nadat het gebeurd was want hij moet toch niet denken dat hij hiermee weg komt.
Ik denk dat ik op een nette manier zou proberen de buurman weg te krijgen want zo iemand moet toch niet bij kinderen wonen, dan gaat die maar in een seniorencomplex wonen. Ik zou het in de hele buurt rond vertellen om iedereen te waarschuwen voor hem en hopelijk zou hij dan vertrekken uit schaamte. Ik vind trouwens dat een buurt het zou moeten weten als (veroordeeld) pedofielen ergens gaan wonen. Het is toch te gek dat de privacy belangrijker is als de veiligheid van kinderen!

Reageer ook