fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elk jaar verdwijnen er 23 mensen van een cruiseschip

Het is al weer jaren geleden dat ik een uitnodiging kreeg om een cruise te maken naar de Noordkaap. We scheepten in Amsterdam in en alhoewel het niet mijn gedroomde cruisebestemming was heb ik 2 geweldige weken gehad. Het leven op een cruiseschip voelde voor mij heel beschermd. Zelf hoefde ik nergens aan te denken, voor alles werd gezorgd en de meest mooie oorden trokken aan mij voorbij. Heel fijn voelde het.

Mijn cruisevakantie komt toch wel een beetje in een ander daglicht te staan na het lezen van Passagier 23 van Sebastian Fitzek. In één ruk heb ik het boek uitgelezen en mijn volgende cruise zal ik toch iets anders gaan beleven.  Het verhaal van Fitzek is geheel uit zijn duim gezogen, maar niet het gedeelte dat er jaarlijks zo’n 23 mensen van cruiseschepen verdwijnen en dat er in Amerika gespecialiseerde advocaten zijn om “cruise victims” bij te staan.

Heel naar om te vertellen, maar door van het cruiseschip af te springen maken sommige mensen een einde aan hun leven. Dat zou het hoge aantal vermisten aan boord van de schepen kunnen verklaren.

In het boek van Fitzek wordt er op dit thema door gefantaseerd.

PASSAGIER-23-FITZEK-cover-compleet

Het verhaal

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan – samen met de teddybeer van zijn zoontje…

Dit boek lezen?

Ik zou zeggen: lezen dit boek! Alhoewel thrillers mij meestal niet weten te boeien en ik ze vaak voorspelbaar vind, is dit een pageturner van formaat en blijft de spanning het gehele boek behouden.

Het e-book kun je momenteel al voor € 4,99 bestellen. Zelf las ik de papieren versie en die kost € 19,99.

BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Sandra Blikslager is Politicologe en sinds eind 2008 hoofdredacteur van het online vrouwenmagazine damespraatjes.nl. In 2010 verscheen haar eerste boek Moeders langs de lijn, Handboek voor de Voetbalmoeder, waar in september 2012 de derde druk van verscheen. Sandra is in 1963 in Hilversum geboren, heeft 3 dochters en is getrouwd met Hans. Haar grote hobby is lezen en veel van haar recensies vind je terug op Damespraatjes. Verder sport ze in de sportschool, kijkt veel voetbal en films op TV, wandelt en fietst iedere week een paar uur, gaat graag met vakantie en brengt veel uurtjes door langs de rand van het zwembad om naar haar waterpoloënde dochters te kijken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

will -

Wauw !!! Lijkt mij spannend.

Reageer ook