fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eline (43): “Mijn man heeft het opeens over een botoxbehandeling”

Wat als je man thuiskomt en zegt: ‘Schat, ik overweeg een botox behandeling?’ De man van Eline (43) wil dat. “Ik snap er helemaal niks van. Hij moest nooit iets hebben van vrouwen die zich helemaal lieten opspuiten over mannen die dat deden maar te zwijgen.”

Toen Fred het tijdens het eten opperde, wist Eline niet wat ze hoorde. Cosmetische ingrepen waren nooit onderwerp van gesprek geweest. “Ik heb vaak gedacht mijn borsten te laten verkleinen. Ik zou graag van mijn F-cup afwillen. Toen ik dat overlegde met Fred, wuifde hij het weg. Hij was dol op mijn boezem. Waarom zou ik laten snijden in een gezond lichaam? Hij overtuigde me en ik liet het idee varen. Ook omdat ik het best griezelig vind, ik ben nog nooit geopereerd.”

Ken van Barbie

Bovendien kreeg een van haar beste vriendinnen borstkanker en onderging een borstbesparende operatie. “Ik vind dat ik het gewoon niet kan maken. Ik deal ermee.” Met botox behandelingen heeft Eline weinig. “Ik vind het er enorm onnatuurlijk uitzien. Mijn leidinggevende heeft het jaren geleden laten doen en hij ziet eruit als Ken van Barbie. Zo’n plastic hoofd. Fred en ik maakten daar regelmatig grapjes over thuis. Op personeelsfeestjes moesten we elkaar niet aankijken als mijn baas met ons een praatje maakte.”

Heeft hij een ander?

Het viel Eline op dat haar man de laatste tijd veel aandacht bestreed aan zijn uiterlijk. Ze betrapte hem voor de spiegel terwijl hij zijn gezicht in de plooi streek. Zichzelf bekeek. “Toen hij mij opmerkte, schrok hij en maakte er een grapje van. Ik wist wel beter.” Zeker nu hij ook druk bezig is om af te vallen. “Hij loopt ineens een paar keer per week hard. Deed ie nooit. Niet dat hij zichzelf verwaarloosde, maar zo extreem als nu heb ik hem niet eerder meegemaakt.” Toen ze haar beste vriendin in vertrouwen nam, bevestigde zij wat Eline eigenlijk al dacht: hij heeft een ander. “Mijn vriendin zei gelijk: kijk maar uit. Mannen die hun haar opeens verven of een botox behandeling willen, gaan vreemd. Weet je wel zeker dat ie niet naar een andere vrouw holt, in plaats van dat hij hardloopt in de natuur?”

Verbieden kan ik niet

Eline weet het niet. Durft het niet goed te vragen. De plotselinge overdreven aandacht voor zijn uiterlijk maakt haar onzeker. “Ik word ook ouder en word er vooral niet strakker op. Mijn man is zeven jaar ouder. Kinderen hebben we niet, dus we hebben alle tijd en geld aan ons zelf. Maar ik had nooit kunnen bedenken dat hij zijn geld aan plastische chirurgie zou uitgeven. Ik kan het hem niet verbieden, dat doe ik ook niet, maar ik ben zo benieuwd naar de ware reden van zijn wens. Als ik er naar vraag haalt hij zijn schouders op en zegt dat ie er gewoon minder moe wil uitzien.”

Is het zijn midlife?

Ze weet even niet wat ze moet doen. Moet ze lijdzaam afwachten tot haar man met botoxhoofd in de armen van een andere vrouw rent, of moet ze met hem praten? “Ik stelde voor om met hem mee te gaan naar het intakegesprek, maar dat wilde hij niet. Hij zei dat hij dit alleen moest doen. Dat het zijn ding was. Daardoor voelde ik me buitengesloten.” Eline hoopt dat hij zich bedenkt en dat het een fase is. “Ik denk zelf dat dit is wat men bedoelt met midlifecrisis. Als ik dat grappend tegen hem zeg, wordt hij woest. Zegt dat hij alleen maar goed voor zichzelf voor zorgen en er representatief uit wil blijven zien. Ik leg me er voorlopig maar bij neer.”

Reageer ook