fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elektrisch tandenpoetsen bij kinderen: de beste tips

Elektrisch tandenpoetsen bij kinderen

We weten allemaal dat tandenpoetsen belangrijk is. Het helpt niet alleen ons gebit en tandvlees gezond te houden, maar het helpt ook om een ​​slechte adem te voorkomen. Maar soms kan tandenpoetsen een hele klus zijn, vooral voor kinderen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw kind regelmatig poetst en er ook plezier aan beleeft. In dit artikel geven we tips over het elektrisch tandenpoetsen bij kinderen.

Elektrisch tandenpoetsen bij kinderen

Het is belangrijk om te zorgen dat tandenpoetsen leuk is voor je kind. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Zorg ervoor dat je kind een tandenborstel heeft die hij of zij mooi vindt. Er zijn veel verschillende soorten en maten elektrische tandenborstels op de markt. Je kunt zelfs elektrische tandenborstels kopen met favoriete tv-karakters of stripfiguren. Als je kind een tandenborstel heeft die hij of zij echt cool vindt, is de kans groter dat hij of zij er ook actief mee wilt gaan poetsen. Naast dat je een leuke tandenborstel kunt aanschaffen, zijn er ook verschillende tandenpoetsapps die je gratis kunt installeren op een smartphone of tablet.

Vervang regelmatig de opzetborstel

Het is belangrijk om regelmatig de opzetborstel van een elektrische tandenborstel te vervangen. Waar je dit bij een handtandenborstel ongeveer iedere drie maanden doet, is het advies om dit bij een elektrische tandenborstel iedere 8 tot 10 weken te doen. Als je een elektrische tandenborstel aanschaft is het aan te raden om er meteen meerdere opzetborstels bij te kopen. Gelukkig zijn de opzetborstels van verschillende merken gewoon online te koop en hoef je er dus niet de deur voor uit.

Leg uit waarom tandenpoetsen belangrijk is

Als je kind weet waarom tandenpoetsen belangrijk is, is de kans groter dat hij of zij het ook gaat doen. Leg uit dat tandenpoetsen bijdraagt aan de gezondheid van het gebit en het tandvlees. Ook kun je uitleggen dat tandenpoetsen ervoor zorgt dat je adem lekker fris ruikt.

Waarom elektrisch tandenpoetsen?

Elektrische tandenborstels zijn in feite gewoon een verbetering van de traditionele tandenborstel. Ze maken kleine vibraties en/of roterende bewegingen om tandplak en aanslag op de tanden te verwijderen. Dit betekent dat ze doeltreffender zijn in het reinigen van de tanden dan een gewone tandenborstel. Natuurlijk is een elektrische tandenborstel niet alleen aan te raden voor kinderen, ook volwassenen kunnen veel baat hebben bij elektrisch poetsen. Er zijn ook DUO sets voor het gezin te krijgen, zodat iedereen op een goede manier kan (leren) poetsen en er ook echt een gezamenlijk moment van kan worden gemaakt.

Geef je kind de tijd om te oefenen

Als je kind net begint met het elektrisch tandenpoetsen, geef hem of haar dan de tijd oefenen. Het kan even duren voordat je kind het elektrisch tandenpoetsen onder de knie heeft. Het is belangrijk dat je kind rustig blijft en dat het niet het gevoel krijgt dat het fout kan doen. Laat je kind rustig oefenen en geef tips als hij of zij het nodig heeft. Een complimentje is natuurlijk ook altijd welkom. Poets bij kinderen ook altijd nog twee minuten na. Zo weet je zeker dat het gebit écht schoon is.

Zorg voor een goede routine

Het is belangrijk dat je kind een goede tandenpoetsroutine aanleert. Leg uit dat het belangrijk is om twee keer per dag te poetsten; ’s ochtends en ’s avonds. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind minimaal twee minuten poetst. Dit lijkt lang, maar je kunt hiervoor bijvoorbeeld een timer zetten (of de tandenpoets app aanzetten). Elektrisch tandenpoetsen bij kinderen is belangrijk én leuk!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Niels -

Ik vergat altijd de borstel te vervangen, daarom nu een abonnement bij dokter Dent genomen. Daar krijg je elke 10 een nieuwe borstel. Kan t iedereen aanraden

Reageer ook