fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eindelijk! Mara kan weer haar jaarlijkse Halloween party organiseren

Ruim tien jaar geleden woonde ik bijna een jaar in Californië, in de Verenigde Staten. Het was een geweldige tijd waar ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt, voor het eerst zonder mijn ouders ergens woonde en op heel wat feestjes ben geweest. Echt een jaar om nooit te vergeten en ik ben dan ook nog steeds zo dankbaar voor alles wat ik daar heb geleerd en meegemaakt. Ik nam heel wat leuke ervaringen en gebruiken mee naar Nederland, waaronder Halloween. Voor de hele corona-ellende organiseerden wij thuis elk jaar een Halloweenfeestje voor vrienden. Gelukkig kunnen wij deze traditie dit jaar weer oppakken! 

Griezelsfeer

Bij Halloween hoort natuurlijk een griezelfeest. Ons huis versieren wij steevast met spinnenwebben, skeletten, enge poppetjes en natuurlijk pompoenen. We dimmen alle lichten en al bij de voordeur zijn griezelgeluiden te horen. Nog voordat mensen écht op het feestje zijn, zijn ze al flink in de stemming. Niet alleen door de sfeer en de griezelgeluiden, maar ook door de Halloween outfit die ze thuis al aan hebben getrokken.

Halloween outfits

Op ons jaarlijkse Halloweenfeestje is het absoluut de bedoeling dat iedereen, jong en oud, verkleed komt. We zien elk jaar de mooiste en engste Halloween outfits voorbij komen. Zo was ik al eens een vermoorde bruid en vinden de kinderen heksen, skeletten en weerwolf outfits helemaal cool. Aan het einde van het feest winnen alle kinderen een prijs voor hun kostuum. Ook onder de volwassenen reiken we een prijs voor de beste outfit uit.

31 oktober

Je snapt: die feestjes zijn een dolle boel waar iedereen elk jaar weer naar uitkijkt. Dit jaar valt Halloween (31 oktober) op een zondag. We vieren het daarom de dag daarvoor, op zaterdag 30 oktober. Om klokslag 12 uur maken we er natuurlijk een bijzonder momentje van om stil te staan bij de officiële start van het feest van Halloween. Dit doen we traditiegetrouw met een lekkere Halloween cocktail. Zo serveerden we op het laatste feest zwarte martini’s en gaan we dit jaar voor pumpkin punch. De kids krijgen een alcoholvrij drankje uit de limonadefontein.

Vieren jullie Halloween

Vind jij Halloween ook altijd zo’n geweldige feestdag? Of vind je het toch wel een heel Amerikaans feest en vieren jullie het niet. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer lekker te mogen griezelen. Ik ben heel benieuwd naar al jullie plannen en ideeën. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook