fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eenheid in huis brengen: zo doe je dat!

Eenheid in huis

Heb jij soms ook het gevoel dat je huis een soort onsamenhangend geheel is? Voelt het als een ratjetoe waarbij elke kamer een totaal eigen sfeer, stijl en uitstraling heeft? Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar houd je van orde, overzicht en een woonblad-achtige look? Zorg er dan voor dat je het geheel naar elkaar toetrekt. Benieuwd hoe je dat doet? 

Kleurgebruik

Stel een kleurenpalet op om het basis kleurgebruik in huis vast te stellen. Door twee of drie basiskleuren te kiezen, trek je het geheel enorm naar elkaar toe. Door in het hele huis vooral voor deze kleuren te kiezen, lijkt het al meteen één geheel. Overweeg bijvoorbeeld om alle muren in huis in een mooie zand- of grijstint te schilderen. Natuurlijk kun je per kamer kijken of je één of twee muren wilt behangen of in een knalkleur schilderen. Wist je dat er tegenwoordig ook steeds mooier behang voor de kinderkamer bestaat? Een vrolijk dierenbehang is nu ook gewoon verkrijgbaar binnen het kleurpalet van jullie huis.

Kranen

Kies overal in huis voor dezelfde soort kranen. Door op de ene plek een klassieke messingkraan en op de andere plek een strakke RVS-kraan op te hangen, verlies je de eenheid in huis. Kies in zowel de keuken, als de badkamer en wc voor kranen in dezelfde stijl. Wel zo mooi!

Natuursteen en hout

Wil je mooie natuurstenen of houten elementen in huis? Heel gaaf! Om het in huis zo strak mogelijk te trekken, is het slim om op elke plek waar je voor hout of steen gaat, voor hetzelfde te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren keukenblad, die je ook in de badkamer bij het badmeubel terug laat komen. En wat dacht je van hetzelfde mooie hout voor jullie garderobe als voor het tv-meubel beneden?

Raamdecoratie

Wil je het gevoel van eenheid echt naar het volgende niveau tillen? Ga dan ook voor dezelfde stijl raamdecoratie in het hele huis. Kies hierbij voor één of twee stoffen/materialen. Je hoeft dan niet overal precies diezelfde gordijnen op te hangen, als je maar terugvalt op je stijlkeuze.

Pippi Langkous stijl

Door het doorvoeren van eenheid, krijgt je huis een rustige en chique uitstraling. Ik vind het altijd heerlijk als een huis één geheel is. Enne, ben jij meer van een knotsgek Pippi Langkous stijltje? Voer ook dat dan gewoon lekker door in het hele huis. Go hard or go home zeg ik altijd 😉

Praat je met ons mee?

Wat vind jij nou echt een hele mooie woonstijl? Hoe wil jij eenheid in huis brengen? En vind jij het ook rustgevend als het hele huis een beetje in dezelfde stijl is? Of vind je het juist leuk als er geen samenhang is? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Afbeelding boven dit artikel: Jason Wang via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook