fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een wijnklimaatkast, waarom zou je daarvoor kiezen?

Als ik de Insta-moms die ik volg moet geloven is het iedere dag wine o’clock (in het weekend zijn de glazen overigens wel een stuk voller). Een wijntje hoort er bij en dat moet iedereen natuurlijk helemaal zelf weten. Leven en laten leven is sowieso mijn levensmotto en wat zou het opluchten als iedereen zo zou denken. Voor een echte wijnliefhebber is het op de juiste manier bewaren en serveren van wijn op de juiste temperatuur natuurlijk ontzettend belangrijk. En als je een luxe keuken hebt dan is een wijnklimaatkast natuurlijk wel een welkome toevoeging. Een wijnklimaatkast, waarom zou je daarvoor kiezen?

Optimale smaak door de juiste temperatuur

Een goed glas wijn drinken is een moment om van te genieten, ongeacht het weer. Ook al is het 36 graden buiten en vallen de mussen bijna dood van het dak, met een wijnklimaatkast drink je altijd een heerlijk glaasje. Je kunt hem aanpassen aan het type wijn dat je wilt koelen. Witte wijn is en blijft dus altijd heerlijk fris, evenals een rosé. En als je dan toch een keuze gaat maken uit een groot assortiment exclusieve keukens, dan kun je het maar meteen goed doen door alles wat je nodig hebt te laten installeren toch? En een wijnklimaatkast is er best eentje om nodig te hebben 😉 Ga je toch aan de slag met een upgrade van je huis? Denk dan ook meteen aan een nieuwe bank; een van de banken van Piet Klerkx bijvoorbeeld.

De perfecte temperatuur voor wijn

Witte wijn wordt doorgaans bewaard en geschonken bij een temperatuur van 4-6 graden Celsius. Zeker voor de zoete witte wijnen is deze temperatuur uitermate geschikt. Heb je een wijn van betere en hogere kwaliteit, met een wat complexere smaak, dan is een drinktemperatuur van 11 á 12 graden Celsius aan te raden omdat de geur- en smaakstoffen dan veel beter vrij kunnen komen.

Hou je van rode wijn dan kies je er waarschijnlijk voor om deze niet te koelen. Dit is jammer want vaak wordt deze dus op kamertemperatuur (tussen de 20 en 22 graden Celsius) gedronken, wat de smaak niet ten goede komt. Het aroma van rode wijn komt namelijk het beste tot zijn recht als deze gedronken wordt met een temperatuur van 17-19 graden Celsius. Het is zelfs aan te raden om hem te bewaren op een temperatuur van 16-17 graden Celsius, omdat wijn in het glas ook nog iets zal opwarmen. Een wijnklimaatkast is ook hier dus een mooie aanwinst. Heerlijk om van te genieten in een fijne relaxfauteuil.

Ook rosé wijn is nog steeds erg populair en dan voornamelijk in de zomermaanden. De wat fruitigere wijn met een fris zuurtje is er eentje om lekker koud te drinken. Een temperatuur van 6-9 graden Celsius is hiervoor aan te raden. Natuurlijk kun je hem nog wat kouder bewaren omdat hij na het schenken ook weer zal opwarmen in contact met de warme lucht en eventueel zonlicht.

Zomerse invloeden krijgen geen kans

Naast dat je je wijn op de perfecte temperatuur kunt drinken biedt een wijnklimaatkast nog een ander groot voordeel. Deze biedt namelijk bescherming tegen schadelijke zomerse invloeden zoals UV-licht. Dit kan namelijk de smaak van wijn aantasten en dat is natuurlijk zonde. Het UV-bestendige glas en de hoogwaardige isolatie beschermt alles zo goed dat zomerse invloeden geen kans krijgen.

Stijlvolle toevoeging aan de keuken

Een wijnklimaatkast is natuurlijk ook een stijlvolle toevoeging aan de keuken. Een ouderwets wijnrek is misschien voor de rode wijn een optie (en ook dit ziet er gezellig uit), maar een speciale kast voor jouw wijnen ziet er nog beter uit. Door de altijd elegante ontwerpen van de kasten en de verfijnde afwerkingen, past een wijnklimaatkast perfect in ieder interieur.

Drink jij wel eens een glaasje wijn? En zou je wel zo’n handige wijnklimaatkast willen? We lezen het graag in de comments. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: Pexels – Elina Fairytale

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

1 reactie

Joris -

Ik drink geen wijn (of koffie) maar zou wel zo’n kast (en een inbouwkoffiemachine) willen. Zónder is écht wel behelpen.

Reageer ook