fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een webwinkel als bijbaan: is dat mogelijk?

Mijn werk speelt zich grotendeels online af. En dat vind ik onwijs leuk! Bij Damespraatjes zijn we elke dag bezig met het vinden van interessante nieuwe schrijfonderwerpen, staan we in nauw digitaal-contact met onze lezeressen en werken we samen met de leukste websites en webshops. Ons ‘product’ is een online magazine en dat is natuurlijk helemaal van nu. Maar toch vind ik het soms jammer dat wij geen fysiek product hebben. Iets moois wat je kunt vasthouden, meenemen en overal kunt laten zien. Stiekem fantaseer ik er dan ook weleens over om een webshop te beginnen. Gewoon naast mijn werk als Damespraatjes; een webwinkel als bijbaan. Maar is dat mogelijk? En is het ook iets wat jij zou kunnen doen? 

Wat ik in mijn webshop zou verkopen? Daar twijfel ik nog een beetje over. Ik heb ooit overwogen een webshop te starten waar ik verse marinades en sauzen voor vlees wilde verkopen. Koken is mijn passie en het lijkt me dan ook geweldig om hier meer mee te doen. Het enige ‘probleem’ wat mij uiteindelijk tegenhield om dit daadwerkelijk uit te rollen, was het uitgebreide pakket aan wetten en regels omtrent het bereiden en verkopen van eten. Voor mijn webwinkel als bijbaan vond ik dit te veel gedoe en dus heb ik ervoor gekozen het niet door te zetten.

Opslag van spullen

Toch spookt het idee van een webwinkel beginnen nog steeds door mijn hoofd. Damesmode en kinderspullen staan ook heel dichtbij mij, dus wellicht dat ik daar wat mee zou willen doen. Thuis heb ik daarnaast voldoende ruimte voor de opslag van de spullen en het inpakken en versturen van de bestellingen. Ook zeker niet onbelangrijk als je een webwinkel begint. Heb je deze ruimte niet? Dan zou je kunnen onderzoeken of er ruimte te huur is of vraag binnen je netwerk of iemand een kamertje overheeft voor je.

Wat heb je verder nodig?

Andere belangrijke dingen waar je aan moet denken bij het starten van een webwinkel als bijbaan, zijn een KvK-inschrijving, een BTW-nummer, de website van je webshop en social media kanalen. Ook is het slim om afspraken te maken bij groothandels en andere plekken waar je de inkoop voor je webshop kunt doen. Tot slot is het ook verstandig om na te denken over het verzenden van de pakketten en eventueel afspraken te maken met distributiecentra of verzenders. Uiteraard is dat laatste vooral interessant als je het groter aanpakt. Je bent dan eigenlijk al een beetje uit de webwinkel als bijbaan sferen 😉

Begin klein

Een webwinkel als bijbaan kan en is ook heel erg leuk. Maak het niet te groot en begin met de verkoop van één tot drie verschillende producten. Merk je dat dit aanslaat, dan  kun je het assortiment langzaam gaan uitbreiden. En wie weet heb je over een paar jaar wel een grote en professionele webshop!

Webwinkel als bijbaan: wil jij dat?

Overweeg jij een webwinkel als bijbaan te starten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Alyssa Strohmann via Unsplash

Reageer ook