fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een webshop openen? Dan moet je hier zeker aan denken!

Waar veel vrouwen vroeger nog droomden van een eigen winkeltje waar ze hun favoriete of zelfgemaakte producten en kleding konden verkopen, openen tegenwoordig steeds meer mensen een webshop. Heel erg leuk! Het is een goede manier om jouw assortiment direct aan een heel groot publiek aan te bieden. Bij het openen van een webshop komt meer kijken dan alleen het verzamelen van leuke of lekkere spullen om te verkopen. Want hoe zorg je ervoor dat mensen jouw webshop daadwerkelijk kunnen vinden? En hoe ga je om met beloftes over verzending als je pas net begint? <

1. Beperkt assortiment

Less is more! Zeker als je het een webshop begint. Je hoeft niet direct te starten met een enorm assortiment. Vooral niet als je eerst nog klanten moet verzamelen. Start liever met wat minder en breid daarna uit, dan dat je straks met voorraden zit waar je niet meer vanaf komt.

2. Goede website

De webshop is jouw winkeltje. Zou jij ooit iets kopen in een winkel die je niet goed kunt vinden en waar het een ongeorganiseerde troep is? Nope! Laat je website bouwen door een professional, zodat het er goed uitziet en jouw webshop straks goed vindbaar is in zoekmachines. En denk je ook aan een goede webshop hosting?

3. Investeer in fotografie

In een fysieke winkel kunnen mensen de producten aanraken, voelen en proberen. Wanneer je winkelt in een webshop kan dat niet. Hoe beter en meer waarheidsgetrouw de foto’s in jouw webshop zijn, des te beter zal je verkopen. Zijn de foto’s gelikt maar komen ze niet overeen met de werkelijkheid? Dan zullen veel mensen hun producten retourneren. Duidelijke foto’s, echte foto’s en veel foto’s dus!

4. Vindbaarheid

Wanneer jouw webshop online is, is het belangrijk dat mensen hem kunnen vinden. Anders kan je tenslotte niks verkopen! Jouw website goed vindbaar maken, begint al bij de bouw van de website. Vul alle meta teksten goed in, werk met key words en zorg ervoor dat je ook op andere websites genoemd wordt. Zo kom je al een heel eind! Door actief te zijn op social media kan je deze vindbaarheid nog verder vergroten.

5. Beloftes nakomen

Leveren op de volgende werkdag? Een klantenservice die altijd bereikbaar is? Super grote orders aannemen? Wauw, dat zijn mooie beloftes! Houd er rekening mee dat klanten deze service daadwerkelijk verwachten wanneer het groot op jouw website staat. Heb jij naast je webshop nog een andere baan en heb je geen personeel, dan kan het een uitdaging zijn om deze beloftes waar te maken. Dit kan voor ontevreden klanten zorgen… Beloof dus alleen maar dingen die je waar kunt maken.

Hopelijk kan je iets met deze tips! Een webshop openen is super leuk en ik weet zeker dat je het tot een succes kunt maken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook