fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een sieraad cadeau doen: zo maak je de juiste keuze

Vorige week was ik jarig en mocht ik 29 kaarsjes uitblazen. Volgend jaar word ik 30 en ben ik van plan een groot feest te geven, maar dit jaar hield ik het klein. Ondanks dat het geen mega feest is geworden, heb ik wel het weekend van mijn leven gehad. Vrijdag ging ik samen met mijn man en twee goede vrienden eten in Amsterdam en zaterdag heb ik geluncht met mijn ouders en kwamen mijn schoonouders en zusje spontaan voor de borrel. Ondanks dat ik het klein hield, kreeg ik toch prachtige sieraden. En daar ben ik zo blij mee! 

Het geven van sieraden is natuurlijk erg leuk, maar niet altijd makkelijk. Zelfs als je iemand goed kent, kan het kiezen van een mooie armband, een paar oorbellen of een ketting heel erg moeilijk zijn. Sieraden zijn zó persoonlijk en wat mensen graag dragen is niet altijd goed te vatten in woorden. Hoe kies je een mooi sieraad dat je cadeau gaat doen? Wij delen een paar tips waar het zeker mee moet lukken.

Kleur

Grofweg zijn de meeste sieraden in drie kleuren in te delen: witgoud/zilver, geelgoud en roségoud. Er zijn best wat vrouwen die al deze kleuren combineren of afwisselen, maar veel hebben één vaste kleur waarin ze eigenlijk al hun sieraden kopen. Zo kunnen ze alles met elkaar matchen en vaak is dit ook de kleur die het mooiste bij de kleurtoon van hun huid en haar past. Let de volgende keer als je iemand ziet dus op welke kleur sieraden ze draagt. Dit kan je gebruiken wanneer je haar wilt verrassen!

Ga altijd voor kwaliteit

Het maakt niet uit voor wie je iets koopt, maar ga altijd voor kwalitatief goede sieraden. Geef liever met een groepje één waardevol item, dan drie producten die na twee keer dragen kapot zijn. Een merk waar wij heel erg fan van zijn, is Isabel Bernard. De kwaliteit van de producten is geweldig, de prijzen zijn goed en het zijn items waar iedereen blij van wordt. Alle foto’s in dit artikel zijn daarom van hen!

Stijl

Net als bij kleding, hebben mensen in hun sieraden ook een bepaald soort stijl. Gaat ze voor minimalistische of juist uitgesproken items? En zou je het meer als modern of als klassiek omschrijven? En is haar stijl experimenteel of juist veilig? Allemaal dingen die je goed kunnen helpen als je een sieraad voor een ander koopt. Mijn stijl zou ik omschrijven als klassiek, met een uitgesproken touch. Denk hierbij aan parels in een bijzondere vorm, diamanten in een gekke kleur of mijn tijdloze horloge combineren met trendy armbandjes.

Persoonlijkheid

Iemands stijl sluit vaak goed aan op iemands persoonlijkheid. Is jouw vriendin rustig, introvert en misschien zelfs een beetje verlegen? Dan is de kans groot dat dit zich ook uit in haar sieraden. Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie minimalistische armband, ring of ketting. Heb jij een vriendin die graag in het middelpunt van de belangstelling staat en het leuk vindt om op te vallen? Dan kan je zeker voor iets uitdagends gaan.

Wat vind jij mooie sieraden om te krijgen? En welke vind je leuk om te geven? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook