fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een rolstoelbus leasen? Dit zijn je mogelijkheden

Door onvoorziene omstandigheden in het leven, of het minder mobiel zijn tijdens het ouder worden, kan het zo zijn dat je afhankelijk wordt van verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een traplift in huis, een rolstoel, of hier en daar wat steunen in huis (bijvoorbeeld in de douche). Zeker als je minder zelfstandig wordt kan het lastig zijn om regelmatig de deur uit te gaan. Of het nou om een bezoek aan de tandarts gaat, of een dagje uit, vaak ben je afhankelijk van anderen. En ook als een partner mindervalide is, is het niet altijd makkelijk om ‘zomaar even snel de deur uit te gaan’. Natuurlijk zijn er bussen en taxi’s die je kunt laten komen, maar een voertuig leasen is natuurlijk ook een optie. Ik vertel meer over: een rolstoelbus leasen? Dit zijn je mogelijkheden.

Wat houdt private lease in?

Als je kiest voor private lease van Auto op Maat, dan rijd je tegen een vast maandtarief in een nieuwe auto, met alle benodigde aanpassingen. Het bedrag dat je per maand moet betalen is inclusief alle vaste kosten zoals banden, onderhoud, reparaties en een all-risk verzekering. Aan het einde van de contractperiode lever je de auto weer in en kun je eventueel weer een nieuwe auto leasen. Geen idee welk soort auto het beste past bij jouw/jullie persoonlijke situatie? Een adviseur geeft hier graag advies over en helpt waar nodig bij de aanvraag van WMO budget of PGB.

Geen onverwachte kosten

Private lease is een voordelige en zorgeloze keuze voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoelgeschikte auto, bus, brommobiel of gehandicaptenvoertuig. Je hebt nooit te maken met onverwachte kosten en leasen is al mogelijk vanaf €209,- per maand. Als je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit PGB of UWV dan kan het maandbedrag zelfs nog lager uitvallen.

Wanneer kom je in aanmerking voor private lease?

Om in aanmerking te komen voor een private lease contract is het noodzakelijk om hier budget voor te hebben. Om te bepalen of dit ook zo is, vindt er altijd een kort gesprek plaats met de leasemaatschappij. Zij doen ook een BKR-toetsing om zeker te weten dat je altijd jouw betaalverplichtingen nakomt. Verder moet je voor een private lease overeenkomst bij aanvang van de looptijd minimaal 18 jaar en aan het einde van de looptijd maximaal 80 jaar oud zijn. Natuurlijk is een rijbewijs ook een vereiste :-).

Hoe werkt de aanvraag?

Een aanvraag doen via de website van Welzorg is niet ingewikkeld. Kies een rolstoelauto- of bus uit en stel hierna het leasecontract samen. Selecteer het aantal kilometers dat je wilt gaan rijden en ook de duur van het contract. Vervolgens kun je voor extra autoaanpassingen of andere opties kiezen. De calculator maakt een berekening en je ziet direct het maandbedrag verschijnen waar je uiteindelijk op uitkomt. Bij stap 3 kun je ook nog kiezen voor extra diensten zoals vervangend vervoer mocht dit ooit nodig zijn. Je kunt daarna je persoonsgegevens invullen en het formulier verzenden. Je zit nog nergens aan vast en alles is vrijblijvend.

Heb jij wel eens nagedacht over private lease (voor een rolstoelbus of ander voertuig)? We lezen graag meer in de comments hieronder.

Let op! Geld lenen kost geld!

Afbeelding: Pexels – Marcus Aurelius

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook