fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een groot prikbord dat gezien mag worden? Zo maak je dat

Zolang ik me kan herinneren, heb ik een groot prikbord. Op mijn meisjeskamer hing het bord vol met plaatjes die ik uit de Libelle van mijn moeder knipte en later werden de Vera Muis-plaatjes vervangen door Prince en George Michael. Een prikbord mag gezien worden en hoe je dat doet, vertel ik je met plezier.

Met het puntje van mijn tong uit mijn mond, bladerde ik de tijdschriften door, op zoek naar leuke plaatjes die ik zorgvuldig uitknipte. Heel wat artiesten passeerden de revue op mijn prikbord maar ook prikte ik er opvallende uitspraken op. Na de wat kleinere exemplaren kwam er al snel een groot prikbord in mijn leven met wat kleintjes die her en der door het huis verspreid aan de muur hangen. Nog steeds maak ik gebruik van de borden omdat het naast leuk ook gewoon enorm handig is.

Verfrollertje erover heen

Als je de kleur van het bruine kurk niet in je interieur vindt passen, is dat geen enkel probleem. Dip een verfrollertje in je favoriete kleur verf rol een paar keer over het kurk en het bord heeft de gewenste kleur. Ook de rand kun je van een ander kleurtje voorzien. Gewoon een kwestie van een kwast en verf en klaar. Als dat klaar is, is het tijd om te bedenken waarvoor je je prikbord wil gebruiken. Op de wc hangt bij ons een groot prikbord met vooral foto’s. Eens in de twee, drie maanden blader ik het fotoalbum op mijn telefoon door, de leukste druk ik af en prik ik op. Daarnaast kom ik vaak leuke kaarten tegen die ik niet verstuur, maar die linea recta op het prikbord terecht komen.

Verschillende prikborden

Het prikbord op het toilet is dus puur voor vermaak. Foto’s, leuke kaarten, maar ook tickets van concerten, plaatjes uit tijdschriften (ja, ja, dat doe ik nog steeds), tegeltjeswijsheden en andere knipsels belanden daar. In de keuken hangt er eentje die nuttig is. Daar prik ik boodschappenlijstjes op, statiegeldbonnetjes die ik vergeten ben in te leveren, uitnodigingen voor feestjes en bonnetjes van de stomerij. Het prikbord boven mijn bureau is bezaaid met visitekaartjes die ik niet mag kwijtraken, daar hangt mijn weekplanning en een lijstje met woorden of namen die ik altijd verkeerd schrijf. Als ik aan het werk ben en het even niet meer weet, werp ik een blik op het prikbord en dan kan ik zonder het voor de zoveelste keer weer op te moeten zoeken, verder.

Leuk voor de kinderen ook

Maar ook op de kamer van de jongens hing al snel een prikbordje. Daarop prikten ze de kaarten die ze van opa en oma kregen en tekeningen waar ze trots op waren. Ik kan me een leven zonder prikborden niet voorstellen en vind het een fijne plek waar je dierbare, grappige of ontroerende ‘dingetjes’ kan verzamelen. En voor wie het weten wil: George Michael hangt al jaren niet meer op mijn prikbord, maar als je bij ons naar de wc gaat en goed zoekt, zie je Prince tussen de wijsheden en vakantiekiekjes opdoemen.

Houd jij ook zo van prikborden? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Ron Lach via Pexels 

Reageer ook