fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een opleiding Mediumschap iets voor jou? Wij vertellen je er meer over!

Een opleiding Mediumschap iets voor jou? Wij vertellen je er meer over!

Wat houdt een opleiding Mediumschap eigenlijk in? Kan iedereen een medium zijn/worden? Is de opleiding hetzelfde als een cursus intuïtieve ontwikkeling of spirituele ontwikkeling? Dit zijn vragen die ze bij HemelsWijs regelmatig krijgen. Heel eerlijk, wij wisten hier op de redactie de antwoorden ook niet, totdat we ons erin gingen verdiepen voor dit artikel. Een opleiding Mediumschap iets voor jou? Wij vertellen je er meer over!

Misvattingen over Mediumschap

Er bestaan veel misvattingen (naar de mening van HemelWijs) als het aankomt op Mediumschap en de ontwikkeling ervan. Vaak wordt er gedacht dat mensen die een opleiding medium hebben gevolgd sombere individuen zijn, die geobsedeerd zijn door de dood. Hardop praten met overleden personen, de toekomst voorspellen, dat is hoe mediums vaak worden gezien door anderen. Natuurlijk is dit zeker niet hoe het allemaal in elkaar steekt. Gelukkig niet, want dan zou het geheel een stuk zwartgalliger maken terwijl het juist de bedoeling is om te genieten van het leven.

Mediumschap is voor iedereen

Mediumschap is voor iedereen, of je nu op de redactie van Damespraatjes.nl zit, je geld verdient achter de vuilniswagen, of werkt als kraamverzorgende. Mediums worden niet door een God uitgekozen en voorzien van speciale gaves (het is echt geen tovenarij). Mediumschap is de taal van de ziel én elke ziel, dus ook de jouwe, spreekt die taal van nature. Enne, dat onderbuikgevoel, dat innerlijk weten zonder het te kunnen verklaren, dat diepe gevoel van rust, vrijheid, verbinding en liefde, dát is jouw ziel, dat ben jij! Misschien ben je wel een beetje vergeten om naar dat onderbuikgevoel te luisteren en doe je vaak het tegenovergestelde omdat dat op dat moment het meest praktische lijkt.

Wat leer je tijdens een opleiding Mediumschap?

Tijdens een opleiding Mediumschap bij Hemelswijs in Amsterdam leer je communiceren met de ziel, eigenlijk met alle zielen. Het gaat een heel stuk verder dan intuïtieve ontwikkeling en daarnaast ook nog eens een stuk dieper dan spirituele ontwikkeling. Je leert weer te luisteren naar jezelf (eigenlijk net als toen je nog een kind was) in plaats van alleen maar naar je verstand (wat vaak de meest praktische oplossing biedt, maar niet altijd de juiste). Verder leer je ook hoe je op een goede manier kunt communiceren met andere zielen. Het maakt niet uit of ze in onze wereld leven of in de spirituele wereld.

De opleiding is dus bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping en een beter begrip van de ziel. Je moet jezelf echt beter willen kennen. Er zijn geen verplichte studie-uren en er is geen specifiek instapniveau vereist. Ieder volwassen persoon die mentaal gezond en sterk is, kan deelnemen aan de opleiding. Het samenzijn en het in verbinding met elkaar zijn is erg belangrijk, daarom vinden alle lessen plaats op de school in Amsterdam en worden er geen online lessen gegeven.

Heb jij je wel eens verdiept in het mediumschap? Zo niet, zou het iets voor je kunnen zijn? Laat het hieronder weten in de reacties.

Afbeelding: Ben White – Unsplash 

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook