fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eén op de tien werkenden kreeg burn-out na het verlies van een dierbare

Dat werken en rouwen geen goede combinatie is, was al bekend. Uit onderzoek van CNV, uitgevoerd door Maurice de Hond, blijkt nu hoe slecht de combinatie werkelijk is. Maar liefst één op de tien werkenden die een dierbare hebben verloren krijgt met een burn-out te maken, blijkt uit het onderzoek onder 1100 werkenden. 

Niet werken

Het onderzoek toonde aan dat 44 procent van de werkenden die een dierbare verloor, één of meerdere dagen niet kon werken. Een derde van deze groep meldde zich kort ziek en 9 procent voor een langere tijd. Ruim een kwart van de respondenten geeft aan snel weer aan het werk te zijn gegaan.

Te weinig steun

Eén op de vijf werkenden vindt dat er na het verlies van een dierbare er te weinig steun is geweest vanuit de werkgever. 50 procent van de groep mensen die doorwerken met rouw is van de overtuiging dat de regelingen omtrent rouwverlof verbeterd zou moeten worden. Het CNV pleit voor een flexibel opneembaar rouwverlof, waarbij werknemers twee weken vrij kunnen nemen.

Uitvaart en nasleep

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het belangrijk is dat werknemers (en natuurlijk ook werkgevers!) de ruimte krijgen voor hun rouw. In twee weken ben je natuurlijk niet van de rouw af, maar het geeft je wel de rust om alles rondom een uitvaart te regelen en met de nasleep hiervan om te gaan.
Heb jij ook ervaren dat je na het overlijden van een dierbare weer snel aan het werk moest? Wat vond je daarvan? En wat vind jij van het voorstel van het CNV? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Anna -

Nou toen ik mijn dochter verloor,ging ik na 3 maanden werken en jaar na overlijden,kon ik niet meer..
Soms ging ik naar huis en dacht ik mijn dochter er nog zou zijn,soms besefte ik ze dood was en na jaar wist ik ze echt dood was. Toen flipte ik en heb ik jaren thuis gezeten! Kon t leven echt niet aan,moest lang aan mezelf werken en leren te leven zonder mijn dochter!! HELL????

Ieder gaat anders met pijn en verdriet om!
Begin was de afleiding even goed en ook weer niet,want kon niet toegeven aan t verdriet pijn.
Beseffen dochter er echt niet meer was..
Werk was meer kop in t zand steken!

Reageer ook