fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een luchtballonvaart maken: drie redenen om het een keer te doen

luchtballonvaart maken

Het absolute zomergevoel krijg ik als ik aan het eind van een  warme dag omhoog kijk en een luchtballon voorbij zie zweven. De stemmen die je hoort als de ballon laag overvaart, de zwaaiende mensen in het mandje. Iedereen moet het een keer hebben gedaan! Waarom? Wij geven je drie redenen.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb last van hoogtevrees. Dus ik heb altijd gedacht dat een luchtballonvaart maken voor mij niet was weggelegd. Niets is minder waar! Een aantal jaar geleden ben ik met Sandra in het mandje gestapt. We kregen de kans om ’s ochtends om vijf uur in Cappadocië op te stijgen en een prachtige vaart te maken. Ik was nerveus, heb honderdduizend schietgebedjes gedaan, maar weet inmiddels dat je tijdens een luchtballonvaart geen last van hoogtevrees hebt. Waarschijnlijk komt dat omdat de ballon los is van de grond. Ik ben zo blij dat ik me niet heb laten lijden door mijn angst want een luchtballonvaart maken is prachtig.

Bucketlist: luchtballonvaart maken

Veel mensen hebben een luchtballonvaart hoog op hun bucketlist staan. Naast abseilen, bungeejumpen staat bij velen een ballonvaart hoog op de lijst. En dat is niet meer dan terecht. Want vanaf het moment dat je opstijgt, gebeurt er iets met je. Je stijgt op, zweeft boven alles en je voelt je wegdrijven van alles en alle sores van de dag. Je zweeft boven het landschap, ziet de koeien in het weiland staan en zwaait naar de mensen. Het is in de lucht stil en dat is super aangenaam. Je kijkt uit over delen van Nederland, mijmert wat en geniet intens van de vaart. Als je veilig bent geland, dan kun je een ballonvaart maken van je lijstje strepen.

Vraag je lief ten huwelijk

Komt het huwelijksaanzoek niet snel genoeg naar je zin? Neem het heft in eigen hand en regel dat je samen met je lief een luchtballonvaart kunt maken. Vaak wordt er dan ook echt iets speciaals van gemaakt. Reserveer een ballon voor jullie twee en de enige die aanwezig is tijdens jullie vaart, is de ballonvaarder. Tijdens de vaart kun je alvast het glas champagne heffen op de liefde. We hebben ons laten vertellen dat er zelfs ballonvaartbedrijven zijn die een ballon in de vorm van een kikker hebben die langzaam in een prins verandert. Nou, daar kun je geen nee tegen zeggen toch?

Over Rotterdam of liever België?

Vanuit een ballon is het heerlijk om een stad of provincie te ontdekken. Zo zijn er bijvoorbeeld ballonvaarten over Zuid-Holland. Vanaf grote hoogte kun je Kinderdijk zien en de skyline van Rotterdam. Leuk om iemand te verrassen die uit die regio komt. Luchtballonvaart maken in bijvoorbeeld België kan natuurlijk ook.

Er zijn genoeg redenen om een luchtballonvaart te maken. Stap het mandje in met je beste vriendin die vijftig is geworden, je ouders die 40 jaar zijn getrouwd of met je partner die een mooie promotie heeft gemaakt. Er zijn talloze redenen te verzinnen. Gewoon doen!

Wat zou voor jou een goede reden zijn om een ballonvaart te maken? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Anna Alexes via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook