fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een goede Android smartphone onder de € 500 kopen, kan dat?

Wanneer  je toe bent aan een nieuwe telefoon, is het tijd om je onderzoek te starten. En waar vroeger iedereen ‘gewoon’ wilde kunnen bellen en sms-en, zijn de eisen aan mobiele telefoons tegenwoordig een heel stuk hoger. We willen een goede camera, snel internet, veel apps, grote gebruiksvriendelijkheid én natuurlijk de mogelijkheid tot bellen en sms-en. Waar een telefoon vroeger ‘slechts’ een telefoon was, is het tegenwoordig een telefoon, camera, computer, pinpas en nog veel meer in één. Niet gek dat een beetje smartphone tegenwoordig flink aan de prijs is.

Gelukkig zijn er heel wat budget-modellen op de markt. Maar zijn die allemaal even goed? Helaas niet… Bij écht goedkope toestellen merk je vaak wel dat de kwaliteit niet te vergelijken is met wat luxere toestellen. Maar goede Android smartphones onder de € 500, die moeten toch wel te vinden zijn. En dat klopt! Wij hebben een overzicht van Android smartphones van onder de € 500, die van de Consumentenbond een 8 of hoger kregen.

Samsung Galaxy S10e 
Prijs: € 499
Scoort: 8,3

“Voor deze goedkoopste telg uit de Galaxy S10-serie is slim bezuinigd. De duurste onderdelen zijn weggelaten, zonder concessies te doen aan de snelheid, prestaties en kwaliteit van bijvoorbeeld de camera”, zegt Wouter Rensink, electronica expert van de Consumentenbond.

Huawei P30
Prijs: € 489
Scoort: 8,2

“De P30 is een goede smartphone waarmee Huawei nog nadrukkelijker de concurrentie aangaat met Apple en Samsung. Toch is het bijzonder dat er functies ontbreken die tegenwoordig tot de standaarduitrusting behoren. En dat de camera’s niet alleen véél goed doen, maar ook het nodige verprutsen”, aldus Wouter Rensink

LG G8s ThinQ
Prijs: € 429
Scoort: 8,1

“De LG G8s ThinQ is een smartphone met Android. Het scherm heeft een diagonaal van 15,7 cm (6,2 inch). Deze smartphone is voorzien van stereoluidsprekers. De opslagcapaciteit is 128 GB. Het is mogelijk om verbinding te maken met 4G+ LTE Advanced-netwerken. Er is ruimte voor twee simkaarten. Je kunt dit toestel draadloos opladen”, schrijft de Consumentenbond

OnePlus 6T (128 GB, 8 GB RAM)
Prijs: € 457
Scoort: 8,1

“De OnePlus 6T (128 GB, 8 GB RAM) is een smartphone met Android. Het scherm heeft een diagonaal van 16,3 cm (6,4 inch). De opslagcapaciteit is 128 GB. Het is mogelijk om verbinding te maken met 4G+ LTE Advanced-netwerken. Er is ruimte voor twee simkaarten. Er is geen 3,5 mm-aansluiting voor oordopjes”, schrijft de Consumentenbond.

Zeer voordelig

Dit zijn zeer voordelige Android toestellen die goed uit de uitgebreide testen van de Consumentenbond kwamen. Welk toestel uiteindelijk bij jou past, dat is aan jou. Maar het is een fijn idee dat er flink wat opties zijn voor mensen die wél een kwalitatieve Android telefoon willen, maar hier niet meer dan € 500 aan willen besteden.

Welke van deze smartphones zou jij graag willen hebben? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook