fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een elektrische auto leasen, wat zijn daarvan de voordelen? Ka zocht het uit!

“Op de rotonde neem je de derde afslag.” De examinator wees met zijn vinger. Natuurlijk nam ik de vierde afslag. Ik zag hoe mijn rijinstructrice die voor de verandering op de achterbank zat, met haar ogen rolde. Ondanks dat en andere slippertjes tijdens mijn rijexamen, haalde ik het in. In één keer. Dat is bijna vijfentwintig jaar geleden en sindsdien heb ik verschillende auto’s versleten. Ik merk dat ik het handig vind een auto te hebben. Soms kijk ik stiekem naar een kek lease autootje. En zelfs een die elektrisch rijdt….

Wij doen veel op de fiets en ik heb er zelfs mijn hobby van gemaakt. Maar toch is heel veel boodschappen doen op de fiets niet handig. En hoewel ik een fan van met de trein reizen ben, liggen er best vaak blaadjes op de rails of zijn er werkzaamheden aan het spoor waardoor het een mijl op zeven is om op mijn bestemming aan te komen. Onze ouwe trouwe voiture wordt oud. Krijgt mankementen. Knappende distributieriem, versleten remblokken en slechter wordende banden. Laat ik het zo zeggen: ik bouw een prima band op met de garage.

Voordelen

Dus een elektrische auto leasen. Ik ben nieuwsgierig. Wat kost dat? Hoe werkt dat? Zou dat wat voor mij zijn? Ik wil gewoon een klein autootje waarin ik mijn mannen kan transporteren als dat nodig is en waarin ik big shoppers vol boodschappen kan schuiven. Ik speur op internet. En vind de voordelen al snel.

1. Minder onderhoud

Hoewel ik blij ben met de warme band die ik opbouw met de garagehouder, ben ik voorstander van minder onderhoud. Ik lees dat een elektrische auto niet veel onderhoud nodig heeft omdat er weinig bewegende delen zijn en dat houdt in dat er minder slijtage is. Daarvan word ik nu al blij.

2. Voordelig in gebruik

Waarvan mijn hart ook een sprongetje maakt is dat een volledig elektrische auto goedkoper is dan het benzine slurpende monster op vier wielen dat nu voor onze deur staat. Logisch, want tanken hoeft niet meer. De stekker in de oplaadpaal steken is een stuk voordeliger dan benzine in de tank gooien.

3. Beter voor het milieu

Fijn is ook dat het rijden van een elektrische auto beter voor het milieu is omdat er geen verontreinigende stoffen worden uitgestoten. Wel is het zo dat er nog niet genoeg groene stroom beschikbaar is waardoor de stroom uit de publieke laadpalen nog wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat steeds minder het geval zal zijn.

Leasen

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo lees ik dat er nog niet genoeg publieke laadpalen zijn en dat je voor het opladen van je auto wel even de tijd moet hebben. Is niet erg maar wel iets waarmee ik rekening moet houden dus. Ook een aandachtspuntje is dat je met een volledig opgeladen accu tweehonderd kilometer kunt rijden. Tenslotte lees ik dat het aanschaffen van een elektrische auto een aanslag op je portemonnee is. De prijzen zijn gedaald, maar het verschil tussen een elektrische auto en een benzineauto is nog steeds groot. Dus, denk ik dan maar eenvoudig, is leasen een prima oplossing…..

Heb jij ervaring met elektrisch rijden? Hoe bevalt het? Wat vind jij de voordelen ervan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook